Sari la conținut

Trimite email-uri din Excel (cu ajutorul Power Automate)

Vrei sa trimiti repede mai multe email-uri catre o lista de persoane pe care o ai in Excel (evident). Nu vrei sa trimiti manual catre fiecare, nu vrei sa folosesti un serviciu de email marketing (gen MailerLite) si nici nu ai vrea sa folosesti vreun cod VBA pe care nu il prea intelegi

Ce faci atunci? E simplu, creezi un flow in Power Automate. Vezi video:

Curs online Power Automate

Daca ai dat play la video, cel mai probabil ai vazut ca in mare parte am vorbit despre Power Automate, si foarte putin despre Excel. Asta pentru ca in acest exemplu Excel-ul este doar o sursa de date, partea interesanta o facem in Power Automate. 

Trimiterea unui email este un exemplu foarte simplu, putem face mult mai mult decat. De asta am inceput sa lucram la un curs online despre Power Automate. Later edit: intre timp l-am si terminat. 🙂

Office 365

Ceea ce ti-am aratat in video este posibil in Office365, varianta de Office care vine la pachet cu mai multe servicii online (Power Automate, Power Apps, SharePoint, etc) dar si cu 1 Tb spatiu de stocare / utilizator. 

Poti cumpara acest pachet direct de la Microsoft, sau printr-un reseller, cum suntem noi. Stim ca suna destul de contraintuitiv, dar daca ne alegi pe noi poti primi un cost chiar mai mic, pe langa consultanta si chiar acces gratuit la unele cursuri de pe onlearn.ro. Contacteaza-ne daca vrei sa iti facem o oferta. 

.


Ai o intrebare?

O poti adauga in sectiunea de forum a site-ului.

2 comentarii la „Trimite email-uri din Excel (cu ajutorul Power Automate)”

  1. Foarte interesant. Astept cursul, ar fi util sa invatam si alte functionalitati, tot ce ne poate usura/automatiza procesele inmunca de birou.

  2. Ca de obicei sunt in asteptare. Cursul ar veni perfect in completarea celui precedent referitor la acest subiect dar cu caracter multi mai teoretic.( Cel cu introducerea in sharepoint,power apps.etc..
    O zi buna

Comentariile sunt închise.