De cand am inceput excelninja.ro primesc saptamanal cereri de oferta pentru diverse aplicatii de uz intern. Majoritatea companiilor au nevoie de unelte relativ simple pentru a putea opera intr-un mod mai eficient.
Poate ai vazut si tu vreun fisier Excel cu multe macro-uri si butoane care atunci cand “crapa” ai nevoie de 5 ingineri si 2 preoti ca sa il repari. Acesta e motivul pentru care foarte rar “cioplesc” un Excel la comanda pentru cineva.
Power Apps
O alternativa mult mai buna e Power Apps, o platforma de dezvoltare “low code” de la Microsoft si e pentru acele persoane care in mod constant imping Excel-ul la limita.
Vezi aici cum am dezvoltat o aplicatie de mobil in 15 minute pentru cereri de concediu.
Dar cum ai facut … si apoi de ce?
Nu mi-am propus ca in video sa te invat PowerApps, nu am cum sa fac asta in 7 minute. Am vrut doar sa vezi ceea ce iti ofera, poate iti vin si tie cateva idei.
SharePoint si Power Automate
Dupa cum poti vedea si in video, am folosit pe langa PowerApps, inca 2 unelte, SharePoint si Power Automate (i se mai zicea si Flow). Ambele pot sa faca multe lucruri interesante, in exemplul meu am folosit:
- SharePoint pentru a stoca datele
- Power Automate pentru a trimite notificari prin email
Sa merg mai departe?
Am petrecut destul de mult timp in Power Apps in ultimele saptamani si probabil ca sunt ca si un copil care a descoperit o jucarie noua.
Ce zici, sa mai fac niste tutoriale pe tema asta? Sunt singurul incantat de posibilitatile pe care ti le ofera? Te astept in zona de comentarii.
Curs online
Cele 4-5 comentarii au fost suficiente sa ma faca sa creez si un curs online pe tema asta. Glumesc, de fapt Power Apps m-a convins ca ar merita un curs online. Vezi mai jos:
https://onlearn.ro/p/power-apps
Radu este fondatorul onLearn si autorul majoritatii articolelor de pe acest site. Cand nu scrie sau nu inregistreaza vreun tutorial e in sala de curs sau lucreaza pe proiecte de consultanta ca sa invete lucruri noi.
Ai o intrebare?
Daca ai ajuns pana aici cautand sectiunea de comentarii, sa stii ca aceasta nu exista :). Poti insa ca sa ne pui intrebari in partea de forum a site-ului, te asteptam acolo.
Da, mai fă tutoriale cu Power Apps.
Așteptam cu nerăbdare noi tutoriale in Power Apps. In perioada aceasta putem învăța lucruri noi și foarte folositoare
Interesant
Si eu as vrea sa mai vad cateva tutoriale.
Salut, toata filozofia asta cu platforme low code mi se pare extraordinara.
Daca poti, fa chiar un curs pentru PowerApps la fel ca cel pe care l-ai facut pentru Power BI.
Eu unul, stiu ca m-as abona la el.
Foarte interesant. Da, mai faceti tutoriale .
Bun, avem si curs online, detalii aici:
https://onlearn.ro/p/power-apps
Buna ziua,
Am achizitionat cursul Power Apps. In urma vizionarii cursurilor am ajuns la concluzia ca nu este pentru mine. Motivele sunt urmatoarele
– asteptarea mea a fost ca in urma acestui curs sa pot realiza mici aplicatii mobile, cu resurse gratuite (sau tot ce am nevoie sa gasesc in contul Microsoft 365)
– chiar daca am un cont Microsoft 365 nu pot accesa aplicatiile Power Apps (costa minim 8,40 E/luna) si SharePoint (costa minim 4,20 E/luna). La Power Automate am acces.
– cursul se adreseaza departamentelor de IT din cadrul companiilor avand in vedere ca angajatii acestor departamente pot avea acces la aceste resurse software.
– consider ca acest curs nu se adreseaza utilizatorilor “casnici”.
Data viitoare o sa fiu mai atent la aceste aspecte.
Salut Alex. Interesant, eu am acces la toate cu contul meu de Microsoft 365. Am creat recent un cont nou pentru un client, cu 5 euro / luna are acces la toate cu ms business basic.
De acord cu tine ca nu e un curs pentru utilizatorii casnici. Oricum, cine dezvolta aplicații pentru acasă?
De asemenea, vizionand inca o data ultimul filmulet din Curs Online Power Apps (cel cu Distributia unei aplicatii) am realizat ca aplicatiile create se adreseaza angajatilor aceleasi companii iar compania trebuie sa aiba un cont Microsoft 365 (care sa permita accesul la anumite aplicatii folosite de soft-ul creeat). Ce facem in cazul in care aplicatia trebuie folosita si de colaboratori sau clienti?
Referitor la “cine dezvolta aplicații pentru acasă?”, cu cativa ani in urma intrebarea era “Cine are nevoie de o aplicatie gen Facebook?”.
Rugamintea mea este ca pe viitor, mai ales cand vinzi un serviciu, sa specifici clar cui se adreseaza tutorialul si de ce alte softuri, unelte are nevoie clientul mai ales cand disponibilitatea acestora este conditionata de anumite versiuni ale softului prezentat.
Comentariile sunt închise.