Sari la conținut

Separa numele de prenume in Excel

  • Excel

Cum separam numele de prenume in Excel? Am informatia pe o singura coloana si am nevoie sa fie pe 2 coloane diferite.

Intrebarea de mai sus e una pe care o primim des in cursurile pe care le organizam. E un lucru pe care il discutam in special in cursurile de nivel intermediar. Hai sa vedem 3 metode in care putem sa facem separarea, vezi tu care iti convine mai mult.

Separare cu flash fill

Prima optiune e si cea care ne place cel mai mult, cu ajutorul flash fill. E simplu, ai nevoie doar sa ii dai un exemplu, sa apesi CTRL + E, iar Excel-ul va face restul.

Tine insa cont ca Flash Fill merge doar pe versiuni de Excel mai noi de 2013. Daca inca ai un Excel antic, nu e o problema, vezi alternativa de mai jos, cred ca text to columns merge si pe Office 2003.

Separare cu text to columns

Daca insa ai multe coloane (de exemplu la adresa), poate nu vrei sa scrii foarte multe. Atunci poate e mai ok sa faci separarea cu ajutorul text to columns.

Aici incepem cu selectarea coloanei unde vrem sa facem separarea si mergem la Text to Columns, e o optiune pe care o gasesti in tab-ul Data. Ne va intreba diverse lucruri, la prima intrebare vom selecta „Delimited” informatia noastra e delimitata prin spatiu.

Iar mai apoi mergem pe delimitator de tip spatiu. Se poate vedea mai jos modul in care face separarea.

Mai trebuie doar sa ii dam destinatia si suntem gata. Dupa cum vezi si tu mai sus, eu am ales coloana B ca si destinatie. Presupunem ca vrem sa pastram coloana A si sa nu o suprascriem.

Separare cu TEXTSPLIT

Iar daca tu vrei sa folosesti formule, partea buna e ca nu mai e nevoie sa combini LEFT, RIGHT, LEN, SEARCH pentru asta. Daca ai o varianta moderna de Excel (dupa 2021 cred) poti sa folosesti functia TEXTSPLIT. Vezi mai multe detalii in articolul de mai jos.

Vrei sa inveti Excel?

Daca ai ajuns pe aceasta pagina, cel mai probabil ca raspunsul este ca da. Excel-ul stie sa faca multe alte lucruri in afara de separarea numelui de prenume. Vezi mai jos si o lista de cursuri online:

.

Daca ai ajuns pana aici cautand sectiunea de comentarii, sa stii ca aceasta nu exista :). Poti insa ca sa ne pui intrebari in partea de comunitate a site-ului, te asteptam acolo.

3 comentarii la „Separa numele de prenume in Excel”

  1. Pingback: Functii care gestioneaza textul in Excel | excelninja.ro

Comentariile sunt închise.