Sari la conținut

Returneaza mai multe coloane intr-un singur VLOOKUP

  • Excel

Cum putem sa aducem mai multe coloane folosind functia VLOOKUP fara sa fie nevoie sa o scriem de mai multe ori?

Intrebarea de mai sus e una interesanta, si o primesc din cand in cand in sala de curs. Am zis ca ar merita sa dau un raspuns si aici.

Returneaza coloane multiple VLOOKUP

Pun mai jos si formula scrisa in video:

=VLOOKUP(A2,Produse!A:D,{4,3,2},0)

Partea interesanta e ceea ce punem la parametrul col index number. Nu punem un singur numar acolo ci 3. Dar, pentru a putea face asta, avem nevoie de acele acolade { }. Cred ca te-am descurajat sa mai dai play la video. 🙂

Array formulas

Pot face ceea ce ti-am aratat in video din cauza unei schimbari care a venit in Excel in ultimii ani. Numele oficial este array formulas, nu m-am riscat sa il traduc. Este vorba de aceeasi schimbare care face posibil sa avem functii ca si FILTER care ne returneaza un tabel ca si rezultat.

Cel mai probabil ar fi util un articol pe larg despre acest subiect. Mor insa de foame acum si incep sa devin irascibil.

Functia VLOOKUP

Daca inca nu ai mai folosit functia VLOOLUP pana acum si Google te-a adus pe aceasta pagina oarecum din greseala, sa stii ca stiu sa vorbesc si mai rar si sa explic lucrurile mai bine. Vezi acest articol mai introductiv despre functia VLOOKUP:

Vrei sa inveti Excel?

De fapt, daca ne gandim bine, cred ca nimeni nu vrea sa invete Excel. Poate intrebarea de mai sus ar trebui sa sune in felul urmator: trebuie sa inveti Excel pentru a nu mai pierde timpul aiurea pe rapoarte?

E totusi cam lung asa ca raman la ce am scris initial, vezi mai jos 3 cursuri care te pot ajuta sa inveti Excel mai repede. Atentie, e posibil sa ajunga sa iti placa Excel-ul.

Ma opresc aici, merg pana acasa sa mananc ceva. Daca gasesti vreo eroare ortografica, am o scuza. 🙂

.

Daca ai ajuns pana aici cautand sectiunea de comentarii, sa stii ca aceasta nu exista :). Poti insa ca sa ne pui intrebari in partea de comunitate a site-ului, te asteptam acolo.

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *