Sari la conținut

Numerotare pagini Word: tot ce trebuie sa stii

  • Word

In acest articol vreau sa iti povestesc putin despre numerotarea paginilor in Word. Nu e tocmai cel mai complex lucru pe care poti sa il faci in Word, dar daca nu stii cum, ai ajuns unde trebuie.

Numerotare pagini Word – Video

Fiindca stiu ca majoritatea dintre noi invatam mult mai usor atunci cand urmarim continut video, am te invit sa cauti butonul de play.

Iar daca preferi sa citesti, vezi mai jos.

Urmareste-ma pe Iutub 🙂

Unde?

Radu, unde gasesc optiunea?

In tab-ul insert / insert page number sau in header and footer / insert page number.

Numerotare pagini word 1

De acolo vei putea sa adaugi numerotare in antet sau subsol (header / footer) dar si pe lateral sau chiar si in cadrul documentului.

Ignora prima pagina

Pot fi situatii cand vrem sa ignoram prima pagina, poate avem o pagina de titlu care am vrea sa fie imaculata / alba ca zapada, fara sa aiba numerotare.

In acest caz vom bifa “different first page”.

Numerotare pagini word 2

Incepe de la un alt numar

Ca sa fim mai trendy vom vrea sa incepem numerotarea de la pagina 7, asa, pentru ca putem. In cazul acesta, cautam optiunea de format page numbers si ii spunem asa:

Numerotare pagini word 3

Numere romane

Daca te macina nostalgia cand te gandesti la maretia imperiului Roman sa stii ca poti numerota si folosind numere romane.

Eu inca nu i-am gasit rostul, dar cine stie, poate exista. 🙂

Off topic

In timp ce faceam acest tutorial cautam un mod rapid de a introduce text de umplutura in document. Am vazut ca daca scriu =lorem() si apas ENTER Word-ul imi introduce celebrul “lorem ipsum”.

Curs online Word

Vrei sa inveti sa lucrezi elegant si rapid in Word? Am o veste buna, am un curs online despre Word pentru tine.

Word – elegant si rapid
.

Daca ai ajuns pana aici cautand sectiunea de comentarii, sa stii ca aceasta nu exista :). Poti insa ca sa ne pui intrebari in partea de forum a site-ului, te asteptam acolo.

8 comentarii la „Numerotare pagini Word: tot ce trebuie sa stii”

  1. Buna!
    Am o lucrare mai mare, cu mai multe capitole si subcapitole si multe tabele si figuri. Exista vre-o posibilitate de numerotare a tabelelor si figurilor , astfel incat daca elimin vre-una, Wordul sa refaca automat numerotarea, fara a fi nevoie sa o iau de la capat manual cu numerotarea lor?

  2. Buna! Poti sa ma ajuti, te rog? Cum pot sa numerotez pagina de la 6 insa paginele pana in 6 sa fie fara numerotare, dar sa se tina cont de ele.. Lucrez la licenta si trebuie sa incep numerotarea de la pagina, cu introducere, adica 6 incepand cu numerotarea 6,7,8…Merci mult!

    1. aceeasi problema o am si eu in word 2010, cineva a spus sa colorez cifrele din numerotare cu alb ca sa nu se cunoasca la imprimare, dar dici asta nu merge. mai cauta 🙂

Comentariile sunt închise.