Sari la conținut

Trucuri Outlook – 9 lucruri pe care ar trebui sa le stii

  • Outlook

Outlook e probabil aplicatia pe care o folosesti cel mai mult  in munca ta, chiar mai mult decat Excel sau Word. Sanse mari ca in timp ce citesti acest articol, sa mai intre 2-3 email-uri. Hai ca nu o lungesc atunci cu introducerea (ai treaba), hai sa vedem 9 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre Outlook. 

Nota: sanse mari sa nu fii de acord cu mine legat de ultimul lucru, cu siguranta la tine nu se poate asta. 🙂

Trucuri Outlook

Curs online Outlook

S-ar putea sa ti se para ca am mers rapid in video-ul de mai sus, am vorbit despre 9 lucruri in mai putin de 9 minute. Video-ul nu este insa un tutorial ca si majoritatea celor de pe site. Nu am vrut neaparat sa te invat ci mai degraba sa iti arat ce poti face in Outlook. Daca te intereseaza o abordare mai structurata, vezi cursul online despre Outlook.

Ok, hai sa vedem cele 9 lucruri pe care le-am pus pe lista. 

1. Disponibilitate in calendar

Cand trimiti un email, poti adauga si disponibilitatea ta din calendar. Ca sa stie clientul cand poate sa iti puna un meeting saptamana viitoare. 

disponibilitate calendar

2. Template-uri

Daca in munca ta trebuie sa trimiti email-uri oarecum standard, asta te va ajuta sa te misti mai repede. Dupa ce dai click pe „New email”, vei vedea template-urile in dreapta. 

email templates Outlook

3. Flag-uri

Cei mai multi folosim email-ul ca si un fel de lista de task-uri. Un lucru fain in Outlook e ca poti transforma usor un email intr-un task folosind flag-urile. 

flag-uri

4. Cautare cu „”

Cautarea in Outlook poate sa para usor ciudata daca nu stii cum sa o apuci. Multa lume se plange ca atunci cand cauta dupa mai multe cuvinte cheie, gaseste mult prea multe email-uri. Daca si tu ai problema asta, incearca sa pui cuvintele cheie intre „”. 

cautare outlook ""

5. Cautare cu AND, OR

Pe langa cuvintele cheie in acea casuta de cautare poti adauga si operatori cum ar fi AND, OR. In acest fel poti face cautari mai specifice cum ar fi cea de mai jos. 

boolean search outlook

6. Reguli

O optiune utila daca vrei ca anumite email-uri sa nu mai ajunga in inbox. Poate niste notificari de la care nu te poti dezabona. 

7. Quick steps

Daca vrei sa grupezi anumite actiuni, de genul da fwd la un email si apoi pune-l intr-un folder, cred ca optiunea de Quick Steps poate fi utila pentru tine. 

8. Grupuri

Daca ai nevoie sa trimiti des email-uri catre grupuri de persoane, optiunea asta te va ajuta sa te misti mai repede. 

9. Notificari

Aici cred ca am toate sansele ca sa nu fii de acord cu mine. Eu cred ca notificarile ar trebui oprite cand vine vorba de email. Eu cel putin nu am asteptarea ca sa imi raspunzi in 10 minute dupa ce primesti un email de la mine. Daca arde in halul asta, cel mai probabil ca o sa te sun, sau chiar vin peste tine. 

Nu e musai ca Outlook-ul sa te bazaie la fiecare 17 secunde, poti dezactiva notificarile daca vrei. 

Trucuri Outlook – ce mai adaugam

Ce mi-a scapat? Spune-mi si mie in zona de comentarii. 

Un comentariu la „Trucuri Outlook – 9 lucruri pe care ar trebui sa le stii”

Comentariile sunt închise.