Sari la conținut

Transforma PDF in Excel

Cum putem transforma un fisier din formatul PDF in Excel? Bine ar fi daca nu as avea nevoie de addon-uri, sau de site-uri dubioase. 🙂

Ca sa transformi un PDF in format Excel se pare ca ai nevoie doar de o versiune mai noua de Office, si de putina curiozitate. Vezi video-ul de mai jos.

Transforma PDF in Excel

Power Query

Fac aici o mica paranteza, daca ai urmarit video-ul, probabil ca ai vazut o fereastra mai ciudata care se numea Power Query editor. E o optiune foarte interesanta in Excel, daca vrei sa afli mai multe, iti recomand articolul de mai jos.

Power Query Introducere – Excel Avansat

Si, daca vrei sa o intelegi mai bine, zic sa arunci o privire si peste cursul de nivel avansat. E mult Power Query pe acolo.


Inchid paranteza, de asta am tras o linie mai sus. 🙂

PDF ca si sursa

Recunosc ca am dat titlul acestui articol cu gandul la Google. Posibil ca asta ai cautat cand ai ajuns la acest articol. Poate un titlu mai potrivit ar fi fost importa date din PDF, cam asta am facut.

Si pentru ca datele aratau cam aiurea, am mers sa le corectez: transform data. Din pacate de cele mai multe ori datele din PDF trebuiesc corectate, nu prea le preia bine din prima.

Asta ma va duce in Power Query editor, unde am o gramada de optiuni de prelucrare, inclusiv optiunea de a separa 2 coloane.

Cand am terminat de facut toate prelucrarile, trebuie doar sa ii dau close and load.

Si rezultatul va fi pus intr-un tabel, unul verde de obicei. Probabil ca la tine va arata mai putin pixelat, am facut print screen la video-ul de mai sus.

Vrei sa inveti Excel?

Sunt sanse mari ca raspunsul sa fie da, daca ai ajuns pe acest site. Pe langa multele articole pe care le gasesti aici pe site despre Excel, avem si 3 cursuri online pentru tine:

.


Ai o intrebare?

O poti adauga in sectiunea de forum a site-ului.

7 comentarii la „Transforma PDF in Excel”

  1. Va mulțumesc mult, apreciez tot efortul dvs.de a ne face sa înțelegem cât mai bine lucrul cu calculatorul.

  2. salut, am microsoft 365 si nu am optiunea from PDF, ai idee trebuie activat ceva? Multumesc

    1. Posibil sa ai varianta home, care nu are facilitățile mai business. In video eu lucrez pe business standard

Comentariile sunt închise.