Sari la conținut

Track changes in Word – urmareste toate modificarile

  • Word

Ai urmatoarea problema: vrei sa trimiti cuiva un contract ca sa se uite peste si sa iti trimita o varianta modificata. Vrei insa sa vezi toate modificarile (control freak), si, daca se poate, sa le poti accepta / respinge. Solutia e simpla: track changes in Word, vezi video-ul de mai jos.

Track changes in Word

Curs online Word

Multe dintre video-urile pe care le publicam aici fac parte dintr-un curs online. Acesta face parte dintr-un curs online despre Word. Vei gasi acolo toate video-urile intr-o ordine logica, fara reclame, dar si fisiere pe care le poti descarca pentru a exersa. Primesti si diploma. 🙂

Curs online Word
Curs online Word

Incheiem pauza publicitara, hai sa revenim la track changes, e o optiune pe care o gasim in tab-ul Review in Word. 

track changes word 1

Odata ce activam optiunea (adica dam click pe buton), toate modificarile ulterioare nu vor mai fi finale ci se transforma de fapt in sugestii, dupa cum poti vedea mai jos. 

track changes word

Cel mai probabil majoritatea oamenilor normali raman aici si folosesc optiunea asa cum este. Daca insa vrei sa modifici formatarea, uita-te putin si in video, recunosc ca mi-e lene sa mai pun o poza legat de asta. 🙂

Accept / Reject Modificari

Dupa cum spuneam si mai sus, orice modificare e de fapt o sugestie pe care o putem accepta / respinge. Daca dai un click pe randurile formatate enervant, vei vedea ceva de genul:

track changes word

Dupa ce “dai verdictul” acea formatare enervanta dispare si modificare devine finala. 

Cand e util track changes?

Eu am in minte urmatoarele scenarii:

  1. Contracte, unde e foarte important fiecare 0
  2. Lucrari academice, unde ar fi bine sa nu dispara vreo virgula
  3. Brosuri de marketing, unde vrei sa vezi o centralizare a parerilor despre cum ar trebui sa iti faci tu treaba 🙂

Hai ca am adus 3 exemple, ajuta-ma sa completez lista. Te astept in zona de comentarii de mai jos. 

.

Daca ai ajuns pana aici cautand sectiunea de comentarii, sa stii ca aceasta nu exista :). Poti insa ca sa ne pui intrebari in partea de forum a site-ului, te asteptam acolo.

Un comentariu la „Track changes in Word – urmareste toate modificarile”

  1. Salut Radu,
    Nu stiu ce versiune de office folosesti dar la mine in varianta 2016 am si optiunea de lock tracking, adica pot parola optiunea de trak changes pentru ca cel care primeste documentul meu sa nu poata dezactiva si activa aceasta optiune dupa placul sau si astfel nu mai sunt la bunavointa lui.

Comentariile sunt închise.