Sari la conținut

Text to columns vindeca orice CSV

  • Excel

Cred ca e nevoie sa explic putin titlul articolului :). Pentru cei care nu au mai auzit de CSV, vine de la Comma Separated Values (ro: VSV – Valori Separate de Virgula) si este o extensie de fisier care este de cele mai multe ori generat dintr-o baza de date. Daca ai incercat vreodata sa iti exporti contactele din Gmail sau poate dintr-un CRM probabil ca stii la ce ma refer. Un fisier CSV arata cam asa:

CSV Sample

Problema pe care o am e ca toate informatiile sunt intr-o singura celula separate doar de virgula. Eu as vrea probabil sa le copiez adresele de email si sa ii spam-uiesc sau poate sa adaug numerele de telefon in baza noastra de date care trimite SMS-uri enervante. Cam greu sa fac asta in momentul de fata.

Aici apare in scena functia Text To Columns, care ne permite sa punem numele pe o coloana, telefonul pe alta, si asa mai departe. Ia vedeti superproductia cinematografica de mai jos sa vedeti cum se face.

.

Daca ai ajuns pana aici cautand sectiunea de comentarii, sa stii ca aceasta nu exista :). Poti insa ca sa ne pui intrebari in partea de forum a site-ului, te asteptam acolo.

3 comentarii la „Text to columns vindeca orice CSV”

  1. Eu importam altfel fisierele csv, metoda asta chiar nu o stiam dar este interesanta.
    Din ce am vazut mai toate tutorialele tale sunt despre MS Excel, ce-ar fi sa faci cateva si pentru Open Office sau Libre Office.

    1. Ma bucur ca ai gasit ceva interesant pe aici.

      Trebuie sa recunosc ca nu prea lucrez cu Open/Libre Office. Ar trebui in primul rand sa invat si eu. In continuare probabil ca ma voi concentra pe Excel si Google sheets, pe termen mediu posibil sa includ si tutoriale pe Open Office. Desigur ca daca vrea cineva sa ma ajute public si articole scrise de altii.

  2. Pingback: Cum sa inveti Excel – 20 pasiexcelninja.ro | excelninja.ro

Comentariile sunt închise.