Sari la conținut

Share workbook in Excel

Acest articol e cu dedicatie speciala pentru toti dintre voi care lucrati in companii medii si mari, ideea o am de la sotia mea care lucreaza intr-o companie mare. De ce? pentru ca voi probabil ca va loviti de urmatoarea situatie: miercuri pana la 12:00 trebuie completat raportul cu „numarul de scobitori” ramase pe fiecare departament care se afla pe server.

Share workbookProblema

Problema pe care o ai e ca atunci cand intri sa completezi documentul, probabil undeva la 11:58 observi ca nu poti modifica nimic pentru ca si Maricica completeaza raportul. Formulata intr-un mod serios (si putin plictisitor) problema e ca Excel-ul lasa o singura persoana sa faca modificari la un moment dat (daca folositi Office 365 nu aveti problema asta, totusi intuitia mea imi spune ca nu folositi Office 365).

Share workbook

Solutia e data de optiunea SHARE WORKBOOK, am desenat un tablou ca sa vedeti unde o puteti gasi. Aceasta optiune permite si altora sa modifice „raportul cu scobitori” in acelasi timp cu tine.

Share workbook

Sharing cu track changes

Daca vrei sa vezi exact care au fost modificarile facute de altii poti partaja documentul cu optiunea track changes activata. Foarte util mai ales daca ai in Excel cantitatile ceapa si usturoi pentru leacul pentru gripa la care lucrezi.

Share workbook

Cam atat, daca viitoare cand colegul uita sa inchida acel raport pe care mai trebuie sa il editeze inca 1344 de persoane vei avea solutia, ii spui de optiunea de share workbook, ca sa nu mai arunce oamenii cu rosii in el pe coridor fiindca iar a uitat sa inchida raportul.

Disclaimer

Fiindca in momentul de fata nu lucrez intr-o companie mare, cu turnicheti, cartele de pontaj si server pe care sa lucram nu am putut testa in totalitate lucrurile pe care vi le-am spus in acest articol. Va rog sa comentati mai jos daca cumva am spus prostii.

.


Ai o intrebare?

O poti adauga in sectiunea de forum a site-ului.

9 comentarii la „Share workbook in Excel”

  1. Pingback: Protejarea datelor in Excel | Excel Ninja

  2. Am incercat sa fac ceea ce scri, insa am primit urmatorul mesaj: „This workbook cannot be shared because it contains Excel tables or XML maps.” Cum ar trebui sa procedez?

  3. si in office365 cum facem? de exemplu: eu am un raport care trebuie completat, eu am 365, dar celalalt care este sa zicem in alta tara nu are, e posibil sa lucram impreuna pe acelasi fisier in acelasi timp? in cazul asta cum se poate face? Merci

    1. Buna intrebarea. Din pacate fiindca nu am office 365 nu pot sa iti dau un raspuns. Intuitia imi spune ca nu puteti lucra impreuna pe acelasi fisier in acelasi timp. In cazul asta ori isi cumpara si el Office 365, ori incercati varianta Google Drive.

Comentariile sunt închise.