Sari la conținut

Numerotare automata in Excel

Cum pot sa numerotez automat un tabel in Excel? Vreau sa fac asta in asa fel incat atunci cand adaug randuri noi, acestea sa primeasca automat numar.

E destul de simplu, ai nevoie doar de un tabel si de o formula bine scrisa. Hai sa vedem. 

Numerotare automata in Excel

Da, si eu ma mir cat e de scurt video-ul de mai sus. 

Vrei sa inveti Excel?

Avem mai multe cursuri pentru tine, in functie de nivelul la care esti. Daca nu stii la ce nivel esti, poti sa iti faci o idee cu ajutorul acestui test despre Excel


Revenind la subiectul acestui articol, aici am folosit 3 elemente importante: tabele in excel, functia IF si functia ROW. 

Tabele Excel

Daca te-ai uitat la video, probabil ai vazut ca am folosit tabele in Excel. Ma refer la acele tabele mai diferite care de cele mai multe ori sunt cu albastru. „M-am complicat” cu asta pentru ca am vrut ca numerotarea sa vina automat pe randurile noi, fara sa fie nevoie sa o tragem in jos pentru fiecare rand nou. 

Formula

Avem acolo si o formula, o pun si aici:

=IF(ROW([@Nr])=2,1,A1+1)

Daca ar fi descriu formula de mai sus intr-o propozitie, ar suna cam asa: Daca randul pe care suntem este = 2, voi pune 1, iar daca nu, iau numarul randului de mai sus si adun un 1. 

Vezi [@Nr] acolo fiindca am scris formula intr-un tabel. 

Download

Daca formula de mai sus nu merge cu copy / paste, vezi fisierul de mai jos. Vezi, nici nu te-am pus sa te abonezi pentru a il descarca. 🙂

Numerotare automata Excel

PS: da, video-ul l-am inregistrat pe Excel-ul de pe Mac. Stiu ca majoritatea sunteti pe Windows, insa nu e nicio diferenta intre cele 2 sisteme de operare cand vine vorba de tabele sau de formula de mai sus. 

.


Ai o intrebare?

O poti adauga in sectiunea de forum a site-ului.