Sari la conținut

Test Excel gratuit

 • Excel

Daca vrei o evaluare a nivelului pentru cineva cu cel mai inalt nivel de acuratete, putem sa facem asta si sub forma unui interviu, vezi mai multe detalii aici.


Inainte de a incepe un curs despre Excel inhouse, primul lucru pe care il fac e sa evaluez cunostintele participantilor. Fac asta printr-un test online despre Excel cu 20 de intrebari. Ce zici, incerci sa il parcurgi si tu?

test-excel-intermediar-2

Tu cat de “ninja” esti in Excel?

Testul are 20 de intrebari, oare la cate o sa raspunzi corect?

Te invit sa il completezi si sa imi arati cat de “ninja” esti in Excel. Mai mult decat atat, daca vrei sa te compari cu colegii de serviciu, ar fi o idee sa le trimiti si lor link-ul.

Rezultate instant

Vei vedea rezultatele imediat dupa ce vei finaliza testul.

Test Excel gratuit 

Vezi butonul de mai jos, sper ca l-am facut suficient de vizibil. 🙂

Continutul testului

Vei vedea ca in test incercam sa urmarim anumite competente ce tin de Excel pe care le consideram cheie si pe care te poti astepta sa le gasesti in orice test excel pentru angajare.

Vezi mai jos o lista cu acestea:

 • Formatare in Excel
 • Filtrare si sortare
 • Prelucrarea datelor in Excel
 • Analiza datelor cu un Pivot Table
 • Functii si formule in Excel
 • Grafice in Excel

Test Excel – nivelul tau

Incep aici cu un mic disclaimer, nu cred ca exista vreun test despre Excel pe lumea asta care sa masoare cu precizie de 100% nivelul tau actual. Eu nu stiu cat de mult timp ai stat sa completezi intrebarile, nici cat de mult ai folosit Google sau cat de bine stai cu norocul. 🙂

Acestea fiind spuse, cred ca testul poate sa te ajute sa iti faci o idee destul de buna despre nivelul actual. Vezi mai jos incadrarea pe care o fac eu in functie de raspunsurile la intrebarile din formular. 

 • 0-5 puncte – Basic
 • 6-10 puncte – Lower intermediate
 • 11-15 puncte – Upper intermediate
 • 16-20 – Advanced

Si ce daca?

Ok, poate ca ti-ai facut o idee despre nivelul tau actual, poate esti si de acord cu ceea ce iti spune testul. Ok, si ce daca? Mai pun o data lista de mai sus, de data aceasta cu recomandari de cursuri potrivite nivelului tau. 

Situatie raspunsuri

Peste 1500 de persoane au completat acest test. Vezi mai jos o sumarizare a raspunsurilor intr-un singur grafic. Fiecare coloana reprezinta numarul de persoane care au obtinut acel punctaj la test. Dupa cum observi si tu, majoritatea punctajelor cad undeva la mijloc.

Da-l mai departe

Am depus destul de mult efort pentru acest test, am aprecia daca l-ai da mai departe catre inca o persoana, sau poate mai multe.

Vrei cea mai buna evaluare?

Oricat ar fi de bine facut un test, nu ne putem baza doar pe asta cand vrem sa vedem nivelul cuiva in Excel. Cea mai buna evaluare credem ca este cea sub forma unui interviu tehnic concentrat pe sarcini specifice in Excel. Daca vrei sa evaluam pe cineva pentru tine, vezi aici mai multe detalii.

.

Daca ai ajuns pana aici cautand sectiunea de comentarii, sa stii ca aceasta nu exista :). Poti insa ca sa ne pui intrebari in partea de forum a site-ului, te asteptam acolo.