Sari la conținut

Microsoft si Google adauga AI in Office si Workspace

Saptamana trecuta a fost una foarte plina pentru Google si Microsoft. Ambele firme ne-au cam bombardat cu noutati pe care vor sa le aduca in Google Workspace si Microsoft365. Pe scurt, ne vom impiedica de ChatGPT (ceva asemanator) cam peste tot, prin documente, email-uri si tabele.

Cu mentiunea ca la data publicarii acestui articol, lucrurile prezentate sunt doar concepte, inca nu avem acces la ele. Abia astept sa imi bag si eu degetele pe acolo. E insa interesant ce au pregatit pentru noi.

Google Workspace

Hai sa incepem cu Google, am vazut ca video-ul lor a fost primul pus sus. Daca compania din care faci parte foloseste Google Workspace, merita 2 minute din timpul tau acest video.

Si, cam atat, nu am sa iti arat si alte lucruri de la Google.


Copilot Microsoft365

Saptamana trecuta am facut cunostinta si cu Copilot de la Microsoft. In video-ul de mai jos vei putea vedea ce va putea sa faca cand ajunge si la tine.

Aici am gasit mai multe video-uri, hai sa vedem ce va face Copilot in Excel:

In Word

In PowerPoint

Si in Outlook


Viitorul suna bine?

Ce parere ai de demo-urile de mai sus? E de bine sau de rau? Te astept in zona de comentarii.

Din experienta mea de pana acum cu ChatGPT si Bing, eu am observat ca in practica lucrurile de obicei nu sunt deloc atat de ideale ca si in demo-uri. Bing care le stie pe toate, de multe ori spune tampenii, iar cateodata pur si simplu se blocheaza. Eu nu ma astept ca la lansare lucrurile sa arate ca si in demo-urile de mai sus.

Cred insa ca AI-ul in aplicatiile de productivitate va evolua si asta inseamna ca vom putea vorbi mult mai natural cu aplicatiile astea. Asta fara sa fie nevoie sa cauti tutoriale legat de cum sa folosesti un buton din Excel.

Text generat automat poate fi si enervant. Parca atunci stiu ca majoritatea email-urilor pe care le primesc sunt generate automat, nu-mi prea vine sa le citesc. Bine ati venit in lumea in care robotelul meu AI citeste email-ul scris de robotelul tau AI.

2 comentarii la „Microsoft si Google adauga AI in Office si Workspace”

  1. Doresc plus de INFO și video despre cum interferează AI cu util-urile nostre in munca de zi cu zi (cu Power BI deasemenea ) .

Comentariile sunt închise.