Sari la conținut

Introducere in Power Query

  • Excel

Power Query e probabil una din cele mai utile facilitati din Excel pe care nu le folosesti (inca). Cel mai probabil nu o folosesti pentru ca nu stii ce e mai exact si la ce te-ar putea ajuta (inca).

Ma bucur insa ca esti interesat(a) de subiect, hai sa vedem la ce poate sa ne ajute Power Query. Imi place sa trec direct la subiect, vezi video-ul de mai jos.

Power Query si Excel avansat

Video-ul este parte dintr-un curs despre Excel de nivel avansatNinja in Excel. Ai acolo o intreaga sectiune despre acest subiect, poti vedea inclusiv cum sa faci VLOOKUP in Power Query.

Ninja in Excel
Ninja in Excel

Am inclus in curs multe lucruri pe care le-am invatat din experienta mea in zona de consultanta, am clienti foarte faini care imi permit sa invat lucruri noi pe banii lor. 🙂

Download Power Query?

Daca ai o versiune mai noua de Office 2016, nu e nevoie sa descarci nimic, vine preinstalata.

Daca ai un Excel mai vechi (2010, 2013), e nevoie sa instalezi extensia Power Query. Vezi ca nu merge pe Excel 2007, dar sper ca nu esti atat de mult in urma.

.

Daca ai ajuns pana aici cautand sectiunea de comentarii, sa stii ca aceasta nu exista :). Poti insa ca sa ne pui intrebari in partea de forum a site-ului, te asteptam acolo.