Sari la conținut

Introducere in Power Automate

Pentru majoritatea dintre noi Office inseamna Word, Excel si PowerPoint. Drept e ca folosim mult aplicatiile astea 3, ne lovin de ele inca din scoala generala si liceu, insa Office-ul, in special Office365 e mult mai complex.

Avem acolo SharePoint, Yammer, Power Apps, dar si Power Automate. In acest articol vreau sa vorbesc despre aceasta din urma, Power Automate. Da, acum e momentul in care dai play la video-ul de mai jos:

Curs online Power Automate

Dupa cum ai auzit si in video, acest video e piratat dintr-un curs online despre Power Automate. Daca ai ratat link-ul din stanga, il mai pun o data si mai jos:

https://onlearn.ro/p/curs-online-power-automate

Da, am reusit sa pun un link catre un curs online de 2 ori la distanta de un paragraf. #defect

Ce e Power Automate

Nu m-am pus sa iau definitii de pe Wikipedia, asa ca iti dau definitia mea. Power Automate e o aplicatie din suita Office365 care are ca scop sa faca aplicatiile sa vorbeasca intre ele cu scopul de a automatiza procese.

Zapier si IFTTT sunt o aplicatii care oarecum concureaza cu Power Automate. Evident ca mai sunt si altele, o alta care imi vine in minte e si UiPath, una din companiile din Romania care ne pune pe harta.

Flow vs Power Automate

O sa vezi in articole mai vechi si numele Flow in dreptul lui Power Automate. Explicatia e simpla, Flow e numele vechi. O sa vedem insa ca numele de flow ramane, insa se refera la o automatizare specifica si nu la aplicatie.

Exemple de fluxuri

Radu, imi poti da exemple de fluxuri?

Tot ce trebuie sa faci este sa intri in Power Automate, si vei vedea acolo exemple de fluxuri deja create, pe care poti sa le „piratezi” si tu cu incredere.

Am insa si eu un exemplu, pe care l-am prezentat intr-un articol anterior, vezi mai jos:

Trimite email-uri din Excel (cu ajutorul Power Automate)

Office / Microsoft 365

Da, pentru a putea folosi Power Automate, ai nevoie de un cont de Office / Microsoft 365. Preturile incep de la 5 Euro / user / luna si merg in sus in functie daca vrei si servo directie in Word sau scaune incalzite in Excel. 🙂

.

Daca ai ajuns pana aici cautand sectiunea de comentarii, sa stii ca aceasta nu exista :). Poti insa ca sa ne pui intrebari in partea de comunitate a site-ului, te asteptam acolo.