Sari la conținut

Grafice in Power BI

  • Power BI

Hai sa vorbim despre Grafice in Power BI. De fapt, daca ma gandesc mai bine, decat doar sa vorbim despre ele, hai sa le facem pur si simplu. Vezi video-ul de mai jos.

Grafice in Power BI

Curs online Power BI

Da, am mentionat si in video faptul ca am extras aceasta lectie dintr-un curs online despre Power BI. Stiu ca nu e ideal sa vezi doar o frantura din curs, daca vrei sa vezi si restul, click aici. Tot in curs vei gasi si surse de date pe care poti sa exersezi.

Daca vrei o privire mai de ansamblu, iti recomand si articolul despre introducere in Power BI. Noi in acest articol vorbim doar despre partea vizuala.

Creaza grafice

Pai, cum intri in Power BI pe dreapta, vezi imaginea de mai jos. Se vede ce am facut cu rosu?

Ca sa creezi un grafic, tot ce trebuie sa faci este sa dai un click pe un element dintre cele incercuite cu rosu si vei vedea cu „rasare” un grafic blank in centrul ecranului.

Atentie insa ca daca ai deja un grafic creat si e selectat, daca dai click pe un alt element din dreapta, in loc sa creeze un grafic nou, il va inlocui pe cel vechi.

Adauga date

Un grafic blank nu e foarte util, de aceea vrem sa si adaugam date acolo. E destul de simplu, putem sa bifam campuri din dreapta, sa facem drag & drop pe grafic, sau sa le mutam in zona potrivita.

De ex. in imaginea de mai jos eu am pus regiunea la legenda si profitul la values. Cumva le-am nimerit.

Optiuni de formatare

Cateodata mai vrei sa lucrezi la culori, dimensiunea fontului + alte lucruri de genul acesta. Aici ai nevoie de optiunea format visual, acolo gasesti o gramada de optiuni + o sectiune de search care e foarte utila.

Tipuri de grafice

Sunt multe tipuri de grafice in Power BI, le-am facut o poza mai de aproape ca sa le vezi mai bine. Daca insa nu sunt suficiente, vezi cele 3 puncte (…) din dreapta jos, mai poti adauga si elemente noi de vizualizare dintr-un fel de marketplace de suruburi si piulite de Power BI.

Download Power BI Desktop

Pentru acest articol am folosit Power BI desktop, o aplicatie care de altfel este una gratuita. O poti descarca si tu folosind acest link.

.

Daca ai ajuns pana aici cautand sectiunea de comentarii, sa stii ca aceasta nu exista :). Poti insa ca sa ne pui intrebari in partea de comunitate a site-ului, te asteptam acolo.

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *