Sari la conținut

Grafic Excel pe Harta

 • Excel

Public acest articol in Martie 2020, suntem in plina pandemie. La televizor vedem multe statistici, atat la nivel international cat si la nivel de judete. Asa ca, mi-a venit o idee, hai sa vedem cum sa facem un grafic sub forma de harta Romaniei, pe judete daca se poate. Asa s-a nascut acest video.

Grafic pe Harta?

Noi in ziua de azi vedem tot feluri de statistici despre bolnavi, paturi la terapie intensiva, etc la nivel de judet. Stiu, tu nu esti medic, asa, ca ne putem gandi si la exemple alternative.

Sa spunem ca lucrez intr-o companie care vinde „chestii” in toata tara. Si fiindca vreau sa ma dau mare, vreau sa ii arat sefului distributia vanzarilor pe judetele din tara. Ceva de genul acesta:

Grafic harta romaniei pe judete 2

Nu stiu de ce, dar Excel-ul nu stie de judetul Neamt. Apare blank pe harta, ciudat.

Office 365

Da, si acest tip de grafic apare doar in Office 365 din pacate. Daca insa ai un 2013 sau 2016, ai putea face ceva asemanator folosind optiunea de Power View. Am un video mai vechi in care vorbesc despre asta, l-am pus aici.

Nu e pe harta, e pe orase, dar poate fi un tip de grafic interesant totusi.

Mai vrei grafice?

Daca iti plac graficele eu zic sa arunci o privire peste categoria grafice. Nu stiu daca ai observat dar toate articolele sunt pe categorii, sa fie mai usor de gasit.

.

Daca ai ajuns pana aici cautand sectiunea de comentarii, sa stii ca aceasta nu exista :). Poti insa ca sa ne pui intrebari in partea de comunitate a site-ului, te asteptam acolo.

6 comentarii la „Grafic Excel pe Harta”

 1. Buna Radu,
  Iti urmaresc cursurile care imi sunt de foarte mare ajutor.
  Printre altele lucrez la o companie care are licenta pentru excel 2010 si am reusit sa mi se aprobe si instalarea extensiei PowerPivot dar nu ma pot descurca mai departe in crearea unui grafic de tip harta deoarece nu imi apare in bara optiunea power view si nici optinea cu Map.
  Crezi ca ma poti ajuta ?
  Multumesc,
  Nechita Florin

  1. Mersi Florin

   Incearca sa mergi in zona de optiuni / customize ribbon si sa cauti manual power view din toate optiunile. Daca nu merge hai sa continuam discutia prin email, ii dam cumva de cap.

   1. Buna Radu,
    Multumersc pentru info trimise si te anunt ca am reusit sa am activa in bara optiunea PowerPivot dar cred ca mai lipseste ceva pentru a avea activa si iconita „Map”.
    Am trimis si pe e-mail dar cred ca nu am adresa ta corecta.Cu siguranta imi poti raspunde pe adresa mea de e-mail si vom continua acolo .
    Multumesc inca odata pentru suportul pe care il acorzi celor incepatori in excel.
    Zi buna in continuare,

 2. Pingback: Lista Orase Romania Excel

Comentariile sunt închise.