Sari la conținut

Genereaza coduri de bare (Word + Excel)


In urma cu mai multe luni cineva ma intreba daca pot cumva sa generez coduri de bare folosind Excel. Cum in general nu ignor email-urile de acest tip, hai sa vedem cum putem genera coduri de bare folosind doar Word si Excel.

Genereaza coduri de bare (word + excel)

Mai multe moduri

Facand putin research legat de acest subiect am gasit cel putin 3 metode prin care putem face asta. O prima metoda, merge foarte simplu, fara sa fie nevoie sa instalez nimic. O a doua metoda implica sa instalez un font separat, iar a treia metoda sa desenez cu creionul pe hartie codurile de bare. 🙂

Nu stiu tu cum esti, dar eu nu gasesc nici o placere in a imi instala diverse „chestii”, mai ales de la organizatii relativ obscure. Asa ca, hai sa incercam prima metoda.

Video

Am facut un video pentru asta, te invit sa il urmaresti mai jos. Nu ma supar daca imi lasi si un thumbs up la final. 🙂

Mail merge

In video am facut referire la mail merge, o functionalitate foarte interesanta in MS Office, daca nu stii despre ce e vorba, vezi mai multe aici.

Download

De data asta nu iti dau fisiere pentru download, am incredere ca stii sa creezi un nou fisier word si excel si sa le legi intre ele.

O alta abordare

Cei de la ID Automation au o abordare interesanta legat de acest subiect. Chiar daca e posibil sa adormi de vreo 5 ori in timpul acestui tutorial de 10 minute, ei fac cateva lucruri interesante.

Pix si hartie

Am incercat si desenatul codurilor de bare, din pacate telefonul meu nu prea le recunoaste, sigur e o problema cu telefonul. 🙂

Alte abordari

Mai stii si alte abordari, spune-mi si mie in sectiunea de comentarii.


.

12 comentarii la „Genereaza coduri de bare (Word + Excel)”

      1. Da, ca nu prea am gasit altceva in ce sa il generez pe etichete decat in Corel Draw, si apoi cand am cumparat o imprimanta speciala pentru etichete aveai acolo in softul imprimantei sa alegi EAN-13 ca tip de cod de bare.

  1. Foarte interesant. Ai putea face si un exemplu practic. Eu chiar nu am habar cum pott trece detalii despre un produs ”sub” acele coduri de bare. Multumesc

      1. Radu, da. Dar e dupa…”facultati” Nu am priceput mare lucru. Un exemplu, care sa nu fie general, m-ar ajuta mai mult. Ia un produs oarecare, pantofi nr 42, verzi, sa zicem, si pune-i un cod de bare . Asta as intelege. Sper. Multumesc mult

  2. Salut,
    Se poate ca atunci cand generez aceste coduri de bare sa le generez si cu textul codului de bare in aceiasi imagine? Si daca da, cum?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *