Sari la conținut

Insereaza o imagine intr-o celula in Excel – Functia IMAGE

 • Excel

Multa lume m-a intrebat la cursuri daca putem insera o imagine intr-o celula in Excel. Nu ma refer aici la optiunea insert image, asta iti pune o poza deasupra celulei si nu in celula. Daca atunci raspunsul meu a fost nu, de azi schimb placa, vezi mai jos ce poate sa faca functia IMAGE in Excel si Google Sheets. 

Functia IMAGE in Excel

Nu am facut un video mai lung pentru ca functia IMAGE e una foarte simpla. Iti dau insa mai jos cateva informatii despre sintaxa, incepem cu Excel.

 • Source: URL / Link catre imagine; nu merge link catre un fisier salvat local pe calculator, trebuie sa fie link catre o imagine salvata online; 
 • Alt_text (optional): ce sa puna daca nu e bun link-ul
 • Sizing (optional): aici poti sa alegi cum umple imaginea celula (daca faci parte dintre cei mai ciudati); sunt acolo mai multe optiuni:
  • 0: pastreaza aspectul imaginii
  • 1: ignora aspectul imaginii – face imaginea cat celula
  • 2: pastreaza dimensiunea imaginii chiar daca asta inseamna sa fie mai mare decat celula
  • 3: customizeaza dimensiunea folosind parametri de width si height
 • Width: latimea imaginii in pixeli
 • Height: inaltimea imaginii in pixeli

Vezi mai multe pe site-ul Microsoft.

Catalog in Excel cu poze

Daca ai avut la un moment dat nevoie sa faci un catalog in Excel, acum poti sa adaugi si poze. Ai nevoie doar de un loc online unde sa salvezi pozele si de unde sa iei link-ul. 

Disponibilitate

Cand public acest articol, functia IMAGE este disponibila in Office365 pentru Windows. Pe Office365 pentru Mac inca nu a ajuns. Drept e ca nu mai tin minte daca i-am dat update in ultima vreme, nici nu prea stiu de unde se face asta pe Mac. 🙂

Functia IMAGE in Google Sheets

Drept vorbind, functia IMAGE a aparut prima data in Google Sheets. Vezi mai multe detalii in acest articol.

.

Daca ai ajuns pana aici cautand sectiunea de comentarii, sa stii ca aceasta nu exista :). Poti insa ca sa ne pui intrebari in partea de forum a site-ului, te asteptam acolo.

3 comentarii la „Insereaza o imagine intr-o celula in Excel – Functia IMAGE”

  1. Din pacate nici nu cred ca va fi. Functiile astea noi de obicei apar doar in versiunile de Office care urmeaza sa fie lansate sau in Office365.

   1. Presupun ca documentele create cu versiuni mai noi de Office365 si care folosesc aceste functii nici nu se pot vizualiza corect daca sunt deschise cu versiuni anterioare de Office.

Comentariile sunt închise.