Sari la conținut

Functia IF in VBA (Visual Basic)

Eu cred ca daca vei ajunge candva sa scrii bucati de cod VBA, functia IF va fi una din acele functii de care ai nevoie. Bun, daca tot avem nevoie de asta, hai sa vedem de unde o apucam.

Functia IF VBA

IF in VBA

Radu, cum adica IF in VBA? Este si un altfel de IF?

Am mai vorbit pe site despre functia IF in Excel. Acum e o alta mancare de peste. Cand vorbim despre VBA vorbim despre programare in Excel, posibilitatea de a scrie cod pe care sa il rulezi in Excel.

Radu, de ce iti bati capul cu Macro-uri / VBA? Te plictisesti?

Cand nu chinui pe nimeni cu cursurile mele despre Excel si nu scriu pe acest site, mai fac si proiecte de consultanta. Am vazut in practica ca atunci cand stii scrie „oleaca” de cod, capeti superputeri in Excel. Nu mai esti limitat la ceea ce iti ofera Excel-ul in mod standard.

De asta mi-am propus sa aduc mai multe „galeti” de VBA pe acest site.

Video

Hai sa revenim la IF in VBA. Daca tot eram ragusit si abia puteam vorbi, am zis ca ar fi cel mai nimerit sa fac un video despre asta.

O sa vezi ca vocea mea isi revine magic dupa ce termin introducerea. 🙂

Parte dintr-un curs online

Da, acest video face parte dintr-un curs online, „Macro / VBA – Urmatorul Nivel in Excel”. Sa stii ca e cel mai bun (si singurul) curs despre Macro-uri pe care l-am facut pana acum. 🙂

https://onlearn.ro/p/macro-vba-urmatorul-nivel-in-excel

Macro / VBA = ?

Radu, dar totusi ce inseamna Macro / VBA?

In cursul online explic lucrurile astea de la 0. Dar, uite, sunt de treaba si pana iti cauti card-ul, vezi aici o introducere in Macro-uri. 🙂

.


Ai o intrebare?

Te asteptam in comunitatea onLearn.