Sari la conținut

Cum sa deprotejezi un sheet in Excel fara sa stii parola

  • Excel

Vrei sa editezi un fisier in Excel, sa introduci informatii cand iti dai seama ca sheet-ul e protejat. Colegul / colega care a pus protectia e prin Tahiti si nu poate sa iti spuna parola.

Sau pur si simplu vrei sa hack-uiesti fisierul cu zile de concediu de la HR ca sa iti mai adaugi vreo 10 zile in plus pe anul asta.

Oricum ar fi, in video-ul de mai jos, vei vedea cum scapi de protectie fara sa stii parola.

Aboneaza-te pe YouTube!

Un gand random

Nu ar fi fain sa poti pune protectie ca si in Excel pe obiecte / persoane din casa. Gen „protect geamuri proaspat spalate de maini de copii unsuroase” sau „protect Sara (copilul mic) de Vlad (copilul mare) si invers”. #numazic

Protejare superficiala

Cum probabil ca ai vazut si in video, totul porneste de la modul in care punem de la inceput protectia pe un sheet. Daca lasam cele 2 select-uri bifate, asa cum e setarea „default”, vom permite implicit si copierea in alta parte.

Pun pariu ca 90% dintre cei care folosesc protect sheet nici macar nu isi pun problema sa bifeze / debifeze ceva pe aici. Usa e de cele mai multe ori deschisa.

Fisiere „blindate”

Iar daca vrei sa nu poata nimeni sa ia protectia de pe vreun sheet, cred ca ti-ai dat seama ce trebuie sa faci. Daca nu, mai scriu inca o data aici:

  • Debifezi cele 2 select-uri de mai sus
  • Activezi si protect workbook, asa ca sa fii sigur(a)

Despre protejarea datelor

Radu, eu nu stiu nici sa dau un protect sheet, nu ai ceva mai basic?

Daca vrei sa afli mai multe despre cate optiuni de protectie ai in Excel, pe langa protect sheet, iti recomand urmatorul video. Cred ca eram racit, sau suparat, sper ca poti trece peste. 🙂

.

Daca ai ajuns pana aici cautand sectiunea de comentarii, sa stii ca aceasta nu exista :). Poti insa ca sa ne pui intrebari in partea de comunitate a site-ului, te asteptam acolo.