Sari la conținut

Consolidate in Excel

  • Radu Popa 

In dimineata asta in timp ce imi faceam curat pe birou am descoperit ca am un microfon destul de profi care sta neutilizat de ceva vreme. Dupa ce am alungat liliecii care si-au facut cuib in el am zis ca e timpul pentru inca un tutorial video. Saptamana asta am ales sa vorbesc despre consolidate, o optiune foarte interesanta in Excel.

Consolidate excel thumb2

Consolidate? pentru ce?

Daca imaginea de mai sus nu te ajuta foarte mult, da-mi voie sa iti spun cateva cuvinte despre cand ar fi utila aceasta optiune. Sa presupunem ca ai informatii imprastiate pe mai multe tabele si ai vrea sa le centralizezi.

Poate e vorba de rapoarte lunare care dintr-un motiv sau altul se tin in tabele separate. Poate e vorba, ca si in cazul meu, de rapoarte anuale si am vrea sa centralizam informatiile din ultimii 3 ani.

Video

In video-ul de mai jos poti vedea un demo scurt a unei situatii in care ai putea folosi optiunea consolidate. L-am facut cat mai scurt, stiu ca esti ocupat. Dupa ce urmaresti video-ul citeste si mai jos.

Download

Daca vrei sa testezi si tu aceasta optiune, aici gasesti fisierul pe care am lucrat eu.

Da-mi un feedback

Ajuta-ma sa imi calibrez urmatoarele articole. Spune-mi in sectiunea de comentarii cum preferi tutorialele, in format video sau scris.

.


Ai o intrebare?

O poti adauga in sectiunea de forum a site-ului.

6 comentarii la „Consolidate in Excel”

  1. Pingback: Centralizarea datelor din mai multe sheet-uri | excelninja.ro

Comentariile sunt închise.