Sari la conținut

Autofill in Excel: Numeroteaza tabele, creaza liste

  • Excel

Radu, cum pot sa numerotez repede un tabel, fara sa scriu vreo 200 de numere de la tastatura?

La intrebarea de mai sus majoritatea “ninjalailor” in Excel din jurul tau ti-ar spune probabil sa “tragi in jos” si apoi sa selectezi fill. Ce inseamna asta totusi?

Daca vrei sa intelegi mai bine, vezi video-ul de mai jos:

Autofill in Excel

Curs online

Da, video-ul de mai sus e parte dintr-un curs online, MS Excel Extended. Cu peste 6 ore de continut, as spune ca e echivalentul a cel putin 3 zile de curs in format clasic. Formatul online are multe avantaje, il poti urmari oricand, de cate ori vrei, de acasa, tren sau de pe plaja de la birou.

Numeroteaza tabele

Cred ca de cele mai multe ori folosim Autofill cand vrem sa numerotam un tabel in Excel. Vezi in video-ul de mai jos la ce ma refer. Atentie, muzica periculoasa de fundal. 🙂

Nu vrem insa sa ramanem aici, hai sa mergem mai departe.

Creaza liste de date

Poate ai nevoie de o lista de date de azi pana la finalul anului. Sau, poate ai nevoie de lista de date care sa contina doar zile din cadrul saptamanii, le poti crea tot folosind Autofill.

Dupa ce tragi in jos de o data, vezi ce optiunile care apar.

Creaza liste de cuvinte

Poate ai nevoie de o lista cu cele 7 zile ale saptamanii, sau cu cele 12 luni ale anului. Le poti genera in Excel fara sa fie nevoie sa le scrii. Daca ai setarile regionale pe Romana, poti scrie efectiv Luni intr-o celula si apoi sa tragi in jos. Daca asta nu merge, incearca sa scrii Monday.

Aceeasi logica o folosim si cand vine vorba despre lunile anului.

Flash fill in Excel

Un lucru care oarecum se leaga de Autofill este Flash Fill in Excel. Vezi un scurt demo mai jos, dar si un link catre un articol mai in detaliu sub video.

Flash fill in Excel – onLearn

.

Daca ai ajuns pana aici cautand sectiunea de comentarii, sa stii ca aceasta nu exista :). Poti insa ca sa ne pui intrebari in partea de forum a site-ului, te asteptam acolo.

2 comentarii la „Autofill in Excel: Numeroteaza tabele, creaza liste”

  1. Bogdan-Kopil Alexandra Marina

    As dorii sa stiu deapre tabele in excel si functiile vlookup si pivot table

Comentariile sunt închise.