Sari la conținut

De ce nu ar trebui sa folosesti un template in PowerPoint – 4 motive

Eu stiu ca nu m-a intrebat nimeni dar trebuie sa spun asta: template-urile in PowerPoint sunt nashpa, ca sa ma exprim mai elevat.

Radu, dar de ce?

Numai putin sa imi iau pusca, uite de ce.

1. Toate arata la fel

Atunci cand creezi o prezentare noua ai aceleasi 24 de variante din care poti alege.

template powerpoint 2

Probabil ca din cele 24, 2 sau 3 iti plac mai mult si le folosesti mai des. Concluzia mea: cam toate prezentarile tale arata la fel.

Mai mult decat atat, aceleasi template-uri sunt folosite si de altii. E ca si cum am fi imbracati toti la fel sau ca si cum am merge cu totii cu Dacia Logan.

2. Te limiteaza

Hai sa zicem ca as vrea in slide-ul de mai jos sa adaug o imagine.

template powerpoint 3

Pot face asta doar ca trebuie sa tin cont de bara de sus si de faptul ca e foarte probabil ca o imagine deschisa sa nu arate foarte bine.

Iar daca vreu sa pun titlul in josul paginii … ghinion.

3. Te face sa fii lenes

Atunci cand lucrezi pe un template ajungi sa te multumesti sa scrii text si sa arunci din loc in loc cateva imagini minuscule.

Template PowerPoint 4

E ok, arata ingrijit dar eu vreau mai mult de la o prezentare. Vreau sa arate asa de bine incat sa ma intrebe lumea in ce program am facut-o.

Slide-ul de mai sus nu ma ajuta sa ies in evidenta.

4. Uniformizeaza prezentarea

Un template va face toate slide-urile sa arate aproximativ la fel. Ca doar de aia i se spune template.

template powerpoint 5

Eu nu vreau asta, vreau sa am libertatea de a avea slide-uri care arata foarte diferit. In unele sa pot pune titlul sus, in altele jos, iar in altele sa nu pun de loc.

Din nou, ghinion. In cazul nostru, nu prea pot scapa de „chestia” aia mov.

Alternativa?

Bun Radu, dar daca nu folosim un template, ce facem?

Recomandarea mea e sa pui un accent mai mare pe imaginile pe care le folosesti. Pana la urma folosim un suport vizual pentru a ne intari mesajul si nu pentru a servi la final ca si suport de curs.

Altfel de prezentari

Mai jos poti vedea un exemplu a cum pot arata prezentarile pe care le faci, daca renunti la template si iti pui putin creativitatea la lucru.

[slideshare id=31420576&doc=5reasonswhyiloveevernote-140220000229-phpapp01]

Daca vrei sa faci altfel de prezentari, care ies in evidenta, iti recomand un curs online despre PowerPoint. E cel mai tare curs online despre PowerPoint, e drept ca e si singurul. 🙂

 

.

Daca ai ajuns pana aici cautand sectiunea de comentarii, sa stii ca aceasta nu exista :). Poti insa ca sa ne pui intrebari in partea de comunitate a site-ului, te asteptam acolo.