Sari la conținut

Sortare pe mai multe nivele in Excel

  • Excel

Cum pot sorta un tabel in functie de 2 sau chiar 3 coloane in Excel? De multe ori cand fac a 2-a sortare aceasta o strica pe prima.

Acest articol l-am publicat initial undeva in 2013, a fost printre primele. Am dat peste el azi si recunosc ca m-am ingrozit cum este scris, merita un update. Raspunsul la intrebarea de mai sus este in video-ul de 21 de secunde care urmeaza.

Sortare multipla in Excel

Am si varianta scrisa mai jos. Nu stiu tu cum esti dar eu parca de la o vreme caut tot mai multa informatie scrisa, cred ca stau mai prost cu rabdarea.

Sortare pe mai multe nivele in Excel

Pornim de la tabelul de mai jos, care e sortat dupa prima coloana, Nr marca. Stiu ce crezi, ai uitat sa pui un punct dupa Nr, e prescurtare. M-ai prins, sper sa poti sa treci peste asta.

Vom incepe prin a selecta o celula din tabelul de mai sus. Atentie, NU SELECTA O SINGURA COLOANA SAU PE CELE 2, nu vrei sa risti sa iti faca sortare doar pe acele coloane si sa iti amestece datele.

Mai apoi mergem in tab-ul Data / Sort.

Suntem aproape gata, trebuie aici doar sa alegem cele 2 nivele de sortare. Tine cont ca la inceput vei vedea un singur nivel de sortare, va fi nevoie sa “Add Level”.

Cam atat, asa ar trebui sa arate tabelul sortat. Care sunt sansele sa avem atatea persoane cu acelasi nume in acelasi departament.

Vrei sa inveti Excel?

Poti face lucruri mult mai complexe in Excel, ceea ce vezi aici e doar pistol cu apa. Vezi cursurile noastre online, dar si fisierele descarcabile daca vrei sa exersezi.

.

Daca ai ajuns pana aici cautand sectiunea de comentarii, sa stii ca aceasta nu exista :). Poti insa ca sa ne pui intrebari in partea de forum a site-ului, te asteptam acolo.