Sari la conținut

Solver in Excel


Sunt unele optiuni ale Excel-ului care pur si simplu suna bine, Solver-ul e una din ele. Nu e asa ca parca iti vine sa dai si un share la acest articol? te va face sa pari mai inteligent(a). 🙂

solver-excel

Dar totusi, ce e solver-ul asta?

Ma bucur ca m-ai intrebat. Raspunsul e mai complex, asa ca tine-te bine.

Sa presupunem ca ai un tabel unde ai si valori numerice si mai ai undeva o suma pe o coloana. Vrei ca acea suma sa se schimbe prin modificarea valorilor efective pe care le aduni.

Mai esti cu mine?

Pe langa asta vrei si sa setezi anumite limite, ca aceste valori sa nu se modifice de capul lor.

Deci, ce face solver: iti modifica valorile din tabel in asa fel incat suma sa fie exact cum vrei. Tine cont si de anumite limite pe care le definesti. Magic, de fapt matematic. 🙂

Video

Daca nici acum nu ai inteles, nu e bai, pentru asta am facut si un video. Ai permisiunea mea sa ii dai play, poate chiar si un „thumbs up”, mai ales daca ai inteles ceva.

Back

In ultimele saptamani am cam intrerupt ciclul de 1 articol / saptamana. Unul dintre motive e legat de faptul ca, mi-am schimbat calculatorul cu unul cu un alt sistem de operare si am avut nevoie sa invat ABC-urile. Cum sa faci copy paste, unde e butonul DELETE pe tastatura (nu este), si alte lucruri „distractive” de genul asta.

Editarea video e deja in categoria lucruri avansate.

Download

Aici gasesti fisierul pe care am lucrat eu, daca vrei sa testezi si tu „butonul magic”.

Spune-mi si mie

Ai lucrat vreodata cu Solver? daca da, in ce situatie l-ai folosit? sectiunea de comentarii te asteapta.


.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *