Sari la conținut

Slicer, timeline in Excel

 • Excel

Hai sa descoperim in acest articol un mod mai interesant de a filtra, in acest articol vorbim despre slicers si timelines in Excel. In cazul in care vrei sa treci direct la subiect, te las sa dai play la video-ul de mai jos. 🙂

Ce e un slicer / timeline?

Pe scurt, e un fel de filtru pe care il aplicam de cele mai multe ori pe un Pivot Table, dar care merge si pe un tabel. Vezi mai jos o imagine, sa fie mai clar. 

Ce e asa special la slicer / timeline?

Cred ca daca ai vazut imaginea de mai sus, am raspuns deja partial la intrebarea de mai sus. Butoanele de mai sus arata mai bine decat niste campuri puse la zona de filtre in Pivot. 

Drept e ca pe mine ma cam lasa asta cam rece, eu sunt mai sec de felul meu. 🙂

Optiunile astea sunt utile pentru mine pentru ca imi permit sa filtrez mai multe Pivot Table-uri cu o singura comanda. Da, ai inteles bine, un singur slicer poate fi legat de mai multe Pivot-uri sau Tabele. 

Daca selectam un slicer (de exemplu) si mergem la optiunile care apar la selectie, vom vedea partea de report connections. 

Slicer report connections

Multa vreme faceam misto de optiunile astea 2, ca sunt doar niste lucruri semi-inutile facute doar sa arate mai interesant. Cand am descoperit insa ca pot filtra 2 Pivot-uri cu un singur buton, mi-am schimbat parerea, am devenit Slicerofil. 🙂

Slicers si Tables

Cred ca am mentionat asta si mai sus, dar am zis ca nu ar strica sa o punctez clar aici. Poti adauga un slicer chiar si pe un Table. Apropo, cand spun Table la asta ma gandesc, posibil sa fie diferit ce ceea ce ai tu in minte. 

Slicer tabele Excel

Vrei sa inveti Excel

Desi vei gasi multa informatie despre Excel aici pe site gratuit, dupa cum vezi nu e foarte structurata. E cam greu sa stii de unde sa incepi si care sunt pasii. Daca vrei sa inveti mai repede, o poti face cu ajutorul acestul  curs online despre Excel

ms excel extended

.

Daca ai ajuns pana aici cautand sectiunea de comentarii, sa stii ca aceasta nu exista :). Poti insa ca sa ne pui intrebari in partea de forum a site-ului, te asteptam acolo.

3 comentarii la „Slicer, timeline in Excel”

 1. Radu,
  cred că ar fi mai bine să explici într-un webinar noțiunile de slicers,timelines,pivot tables.
  Articolul e mult prea comercial.

  1. Poate ar fi o idee. Nu mi-am propus sa intru in toate detaliile, mai mult sa explic ce inseamna.

 2. Cristian Tilihoi

  Salut. Da eu am urmarit pana la final. Lucrez cu slicer-ere, sunt prezentate de tine foarte bine si intotdeauna parca mai e ceva de adaugat in cutiuta cu cunostinte. Sa ai spor si sa ne mai prezinti si altele. Bafta in continuare!

Comentariile sunt închise.