Sari la conținut

Resurse in MS Project 2016

  • Project

Multa lume foloseste MS Project doar pentru a desena niste linii pe un Gantt, uitand complet de resurse. Daca ar fi sa fac o paralela, e ca si cum ti-ai cumpara cel mai scump iPhone si sa il folosesti doar ca sa dai SMS-uri.

Vreau sa iti arat in acest articol, unde am aruncat si un video, ce sunt resursele in Project, cum le definim, cum le alocam si mai apoi ce facem cu ele.

Resurse in Project

Ca sa nu trebuiasca sa scriu o scurta „nuvela” despre acest subiect, am facut un video, pe care te invit sa il urmaresti.

Urmareste-ma pe YouTube.

Chiar daca video-ul de mai sus nu e unul scurt (are aproape 10 minute) cred ca ar mai fi multe de spus despre resurse in MS Project. Chiar sunt curios care sunt intrebarile tale.

Ce sunt resursele in MS Project?

Daca task-urile pe care le definim raspund la intrebarea „ce facem si pe cand?” resursele ne spun „de ce avem nevoie?”.

Alocand resurse pe task-urile din proiectul nostru, vom putea in cele din urma sa spunem care este costul total al proiectului nostru.

3 tipuri de resurse

Probabil ai vazut si mai sus, in Project avem 3 tipuri de resurse:

  • Work: pentru resurse pe care le platim in functie de numarul de ore (persoane, utilaje);
  • Material: pentru resurse pe care le platim in functie de cantitate (metri cubi beton, cuie, etc);
  • Cost: bani pe care ii alocam, nu depind de cantitate sau numarul de ore;

Definire si alocare

Atunci cand vrem sa lucram cu resurse vom incepe prin a le defini, in sheet-ul de resurse. Pasul urmator e sa facem alocarea, de obicei din Gantt Chart View.

Daca doar definim resurse dar nu le alocam pe task-uri, nu prea am rezolvat nimic. Project are nevoie de alocare pentru a calcula costul proiectului.

Introducere in MS Project

Poate ca inca esti la inceput cu Project si vrei sa vezi ABC-urile, inainte de a intra in planificarea resurselor. Vezi video-ul de mai jos.

Cursuri MS Project

Acest video este parte din cursul meu de Project, o parte foarte comprimata. Daca tu sau compania din care faci parte are nevoie de un curs de MS Project, scrie-mi un mesaj, poate ajung si pe la voi.

Intrebarile tale

Dupa cum spuneam si mai sus, sunt tare curios care sunt intrebarile tale. Te astept in zona de comentarii, fie aici, fie pe YouTube.

.

Daca ai ajuns pana aici cautand sectiunea de comentarii, sa stii ca aceasta nu exista :). Poti insa ca sa ne pui intrebari in partea de comunitate a site-ului, te asteptam acolo.