Sari la conținut

Reguli si quick steps in Outlook

Regulile in Outlook dar si optiunea “Quick Steps” (nu ma refer aici la parchet 🙂 ) te pot ajuta sa jonglezi mai usor cu sutele de email-uri pe care le primesti in fiecare zi. Ma refer aici in special la situatia in care anumite actiuni sunt repetitive sau predictibile, tu de exemplu de fiecare data cand primesti un email de la colegul care te enerveaza, il muti in SPAM.

Ambele optiuni le gasim in tab-ul Home din Outlook.

Reguli in Outlook

Folosim reguli cel mai probabil cand vrem sa mai subtiem volumul de email-uri din inbox. Un exemplu ar fi sa stergem automat anumite email-uri de care se pare ca nu putem scapa. In linii mari, aici e zona din Outlook unde spunem: Daca … Atunci …

Daca ti se pare ca avem destul de putine optiuni, atat la filtrarea email-urilor, cat si la partea de actiuni, iti recomand sa mergi la advanced options. Gasesti acolo toate butoanele lipsa.

Quick Steps

Daca regulile se executa automat, cand vorbim de quick steps, aici trebuie sa intervenim noi. Ideea e simpla, cu ajutorul quick steps putem lega mai multe actiuni, de exemplu cand apas pe un buton sa dea mai departe email-ul catre o colega si sa mi-l scoata din inbox.

Outlook ne ofera template-uri, dar putem deveni creativi aici.

Video

Vrei si varianta video? O poti gasi in cursul online despre Outlook, impreuna cu restul cursului.