Sari la conținut

Pivot Table in LibreOffice

  • Radu Popa 

Pot crea un Pivot Table in LibreOffice? Daca da, cum il creez, cat e de usor? Cum se compara „tantarul” open source cu „balena” mult mai cunoscuta numita Excel? Hai sa vedem, citeste mai departe.

Pivot Table in Libre Office web

M-ati convins intr-un final

De ceva vreme primesc ordine porunci ultimatumuri sugestii ca ar trebui sa fac cateva tutoriale si pentru cei care nu manuiesc MS Office. Intr-un final am cedat si mi-am instalat LibreOffice, probabil ca vor mai urma cateva tutoriale pe aceasta tema, sa merite.

M-am laudat si pe Facebook legat de asta.

Pivot Table in LibreOffice

In acest video m-am jucat putin cu LibreOffice calc, am vrut sa vad cum merge pivotul in comparatie cu Excel-ul. In general as spune ca isi face treaba, dar te las pe tine sa descoperi mai multe:

Download

Vezi mai jos fisierul pe care am lucrat eu, daca vrei sa testezi si tu putin.

Raport-vanzari

Disclaimer

Tin sa mentionez ca nu am mai lucrat de mult in LibreOffice, site-ul nu se numeste LibreOfficeNinja.ro pana la urma. 🙂

Video-ul e mai degraba o perspectiva a cuiva care descopera ce poate face o aplicatie Open Source.

Concluzie

Din ce am vazut pana acum LibreOffice nu e cu mult sub Excel ca si facilitati, oricum, majoritatea celor care lucreaza in Excel nu au trecut de tabele si filtre. Evident ca nu despre tine vorbeam, despre altii.

Eu insa nu gasesc suficiente motive pentru care ar trebui sa folosesc OpenOffice in detrimentul Google Sheets. Ambele sunt gratuite, cam tot pe acolo ca si facilitati, doar ca Google are avantajul ca ruleaza in cloud.

Vedem ce mai descopar in perioada urmatoare.

Tutoriale LibreOffice

Si daca tot am deschis „cutia LibreOffice” spune-mi ce teme sa mai abordez, te astept in zona de comentarii aici pe site, pe canalul de YouTube sau pe pagina de Facebook.