Sari la conținut

Pivot Table in Google Sheets

  • Radu Popa 

Desi scriu si pe excelninja.ro trebuie sa recunosc un lucru, folosesc Google Sheets de prin 2007 si e una dintre aplicatiile de care nu m-as putea lipsi. Daca prin 2007 era departe de Excel, acum poate sa faca destul de multe lucruri, inclusiv analiza datelor cu un Pivot Table.

Hai sa vedem cum arata Pivot-ul in Google Sheets.

Parte dintr-un curs online

M-am uitat pe lista de cursuri de pe platforma, si mi-am dat seama ca e prea putin Google pe acolo. Lucrez la un curs online despre Google Sheets care probabil va fi gata in cateva saptamani.

Daca ajung cumva in carantina, posibil sa il termin in 3 zile, doar ca se vor auzi si voci de copii pe fundal. 🙂

Google Workspace

La inceput spuneam Google Docs, mai apoi am trecut la G Suite, acum ii spunem Google Workspace. Vorbesc (scriu de fapt) despre platforma din care face parte G Suite. La fel cum Excel face parte din Office, la fel si Sheets face parte din Workspace. 

Sa vedem cat ii tine numele acesta. 🙂

De ce Google Sheets?

Raspunsul e simplu, poate nu vrei sa cumperi MS Office, si nu te simti confortabil sa folosesti versiuni piratate. Desi nu stie sa faca tot ce face Excel-ul, e o alternativa buna, chiar gratuita pentru uz personal.

Un alt motiv tine de colaborare, poti lucra mai usor pe acelasi document pe Workspace decat trimitand fisiere prin email. E drept ca Office365 a recuperat teren aici, cred ca inca mai are insa de recuperat. 

.


Ai o intrebare?

Te asteptam in comunitatea onLearn.