Ce este Teams? La ce pot folosi Teams? Ce stie sa faca Teams? E mai bun Teams decat Zoom?
De Excel, Word si PowerPoint stim de multa vreme. MS Teams e “copilul” mai nou al celor de la Microsoft. In momentul in care public acest articol multi dintre noi lucram de acasa, chiar avem nevoie de solutii care sa ne faca mai usoara munca la distanta.
In video-ul de mai jos m-am jucat putin cu Teams pentru tine, play.
Curs online
Video-ul de mai sus are aproximativ 8 minute, nu este un curs online exhaustiv, vreau doar sa vezi “cu ce se mananca” aplicatia asta. Daca se va mai uita si altcineva la video in afara de mine, poate punem si de un curs online
Ce vei gasi in video:
- Ce este Teams?
- Ce este o echipa?
- Ce este un canal?
- Care sunt lucrurile pe care le pot accesa intr-un canal?
- Cum pot folosi chat-ul privat?
- Cum gestioneaza Teams documentele
- Cum pot sa intru intr-un call direct din Teams
Teams vs. Zoom
Am auzit mai multe persoane care compara Teams cu Zoom, nasol. E ca si cum ai cumpara Emag cu un magazin care vinde doar aparate foto. Zoom iti ofera partea de videoconferinta care in Teams este doar una dintre facilitati.
Comparatia corecta ar trebui sa fie intre Teams si Slack, acolo e “lupta” de fapt. De mentionat ca Slack a fost prima aplicatie de acest tip, dar Microsoft vine tare din urma.
Problema cu aplicatiile de acest tip
Desi ofera un set de facilitati foarte interesant care te face sa petreci mai putin timp in email sau Skype, aplicatiile astea au si o parte “intunecata”, pot sa creeze dependenta. Cred ca e o problema daca toata ziua ti-o petreci pe chat si in conferinte si nu esti CEO-ul unei companii de mii de angajati.
Pentru majoritatea dintre noi, comunicarea ar trebui sa fie o parte din job. In rest, mai tinem si noi un curs, mai facem un video de pus pe YouTube, mai trimitem o factura, mai jucam un solitaire, lucruri de genul.
Intrebari
Ai o intrebare despre Teams?
Uite, eu inca nu stabilesc arta telepatiei asa cum mi-as dori, asa ca te rog sa o lasi mai jos, in zona de comentarii.
Radu este fondatorul onLearn si autorul majoritatii articolelor de pe acest site. Cand nu scrie sau nu inregistreaza vreun tutorial e in sala de curs sau lucreaza pe proiecte de consultanta ca sa invete lucruri noi.