Sari la conținut

Grafic Sunburst Excel

  • Excel

Cum mai sunt doar cateva zile si vara se cam apropie de final, m-am gandit ca e cam ultima sansa acum sa vorbesc despre un tip de grafic in Excel care are legatura cu soarele, graficul de tip Sunburst. Hai sa vedem la ce ne poate ajuta.

Grafic Sunburst Excel

Grafic ierarhic

Ca si treemap, Sunburst este un grafic de tip ierarhic. Asta inseamna ca iti permite sa prezinti intr-un mod relativ inteligibil date aranjate pe mai multe nivele.

Altfel spus, e un fel de pie chart pe steroizi.

Si daca tot am ajuns la placinte, am luat ca si studiu de caz o placintarie “high-tech” care vrea sa isi analizeze vanzarile.

Video

Nu as vrea sa iti stimulez imaginatia mai mult decat e nevoie, vezi in video-ul de mai jos cum se creaza, cum trebuie structurate datele si cum ar trebui sa deslusesti acest tip de grafic.

Urmareste-ma pe YouTube

Un mic detaliu 🙂

Am uitat sa spun asta in video, era sa uit si cand scriu textul, graficul de tip Sunburst a fost introdus in Office 2016, nu il gasesti in versiuni mai vechi.

Alte tipuri de grafice

Daca vrei sa devii mai “ninja” cand vine vorba de grafice in Excel, gasesti aici articole care te vor tine ocupat(a) cateva saptamani de acum incolo. 🙂

Apropo, ai un grafic mai complex pe care ai vrea sa il fac aici pe site? spune-mi mai multe in sectiunea de comentarii sau pe forum.

.

Daca ai ajuns pana aici cautand sectiunea de comentarii, sa stii ca aceasta nu exista :). Poti insa ca sa ne pui intrebari in partea de forum a site-ului, te asteptam acolo.