Sari la con╚Ťinut

Grafic Histograma in Excel

  • Excel

Stiu ca de multa vreme te gandeai la asta:┬á“oare cum pot face rapid un grafic de tip histograma?” Hai sa vedem.

grafic-histograma-excel

Grafic histograma = ?

Nu stiu tu cum esti dar eu nu folosesc cuvantul histograma zilnic, folosesc mai des cuvinte de genul: mancare, apa, copii, facebook – vocabular bogat, ce mai. ­čÖé

Graficul histograma este un grafic care iti reprezinta distributia frecventelor in functie de numite categorii. Poate ai rezultatele unui chestionar si vrei sa faci un grafic in care sa reprezinti respondentii pe categorii de varsta. Din cei 1000 de persoane care au completat chestionarul, cati sunt intre 18 – 28; 28 – 38; s.a.m.d.

Un alt exemplu il poti vedea mai jos.

In imaginea de mai sus sunt rezultatele la testul de excel pe care l-am publicat pe site. Imaginea de mai sus imi arata cum sunt distribuite rezultatele la test. E o histograma generata automat de Google Forms.

Dar eu vreau sa vad cum pot face ceva similar in Excel si de asta am facut si un video.

Video

Vezi aici cum poti face o histograma in Excel. Hint: trebuie sa apesi play ­čÖé

Inca un hint: nu ma supar daca imi lasi un “like” la acest video. ­čÖé

Office 365 / 2016

Din informatiile mele, tipul de grafic pe care il prezint in video functioneaza doar pe variantele mai noi de Office (2016 / 365).

Download exemplu

Aici poti gasi exemplul pe care am lucrat eu.

Office mai vechi

Daca ai un office mai vechi, nu e o mare problema, exista si o varianta putin mai greoaie pentru versiuni mai vechi. Afla mai multe aici.

Alte grafice

Ce alte tipuri de grafice sa mai incerc? spune-mi si mie in sectiunea de comentarii de mai jos.

.

Daca ai ajuns pana aici cautand sectiunea de comentarii, sa stii ca aceasta nu exista :). Poti insa ca sa ne pui intrebari in partea de forum a site-ului, te asteptam acolo.