Sari la conținut

Functia FILTER in Google Sheets

Functia FILTER e una dintre cele mai interesante dar si mai putin cunoscute functii din Google Sheets. Hai sa vedem de ce eu cred ca ar merita sa stii ce face mai exact, vezi video.

Curs Google Sheets

Daca ai urmarit video-ul pana la final ai vazut probabil ca este extras dintr-un curs online despre Google Sheets. E drept ca majoritatea video-urilor pe care le postam fac parte dintr-un curs sau altul. Onlearn.ro e in mare parte despre cursuri online.

Functia FILTER

In cazul in care nu ai gasit butonul de play de mai sus, da-mi voie sa iti zic 2 cuvinte despre functia asta. Ce e foarte interesant e ca rezultatul nu e un numar sau un text, ci un tabel. Da, ai vazut bine, tabel, nu e o eroare de scriere, daca nu ma crezi vezi video-ul de mai sus.

Hai sa ne uitam la sintaxa.

=FILTER(range, condition1, [condition2], …)

  • Range: tabelul pe care il vrei returnat
  • Condition: ce conditii ar trebui sa indeplineasca

Un exemplu ar arata in felul urmator:

=FILTER(A:H,A:A=”Bihor”,B:B=”Oradea”)

Deja cred ca stii care va fi rezultatul, nu. Imi returneaza tabelul de la A la H si imi va arata doar randurile care pe A au Bihor si pe B au Oradea. Din anumite puncte de vedere seamana ca si logica cu COUNTIFS.

COUNT, COUNTIF, COUNTIFS – functii numarare Excel

.

Daca ai ajuns pana aici cautand sectiunea de comentarii, sa stii ca aceasta nu exista :). Poti insa ca sa ne pui intrebari in partea de forum a site-ului, te asteptam acolo.