Sari la conținut

Functia CONCATENATE / CONCAT in Excel

  • Excel

Ai nevoie sa lipesti continutul a 2 celule in Excel? (de exemplu nume si prenume). Pentru asta majoritatea dintre noi ne gandim la functia CONCATENATE, relativ recent a mai aparut si CONCAT ca sa completeze peisajul.

Uite ce ar trebui sa stii despre functiile astea 2. Spoiler: eu le vad cam depasite de cand avem si flash fill in Excel.

Download

Aici gasesti fisierul pe care l-am folosit eu, daca vrei sa testezi si tu.

Functii text vs. Flash Fill

Daca ai dat play la video, poate m-ai auzit spunand ca eu cred ca functiile astea sunt relativ depasite. De ce? Pentru ca Flash Fill.

Tot ce faci cu CONCATENATE (scuza cacofonia), LEFT, RIGHT, UPPER, LOWER poti face mult mai usor cu Flash Fill, si nici nu trebuie sa iti bati capul cu virgule si paranteze.

Asta daca ai un Office mai nou de 2013.

Ok Radu, dar atunci de ce ne mai irosesti timpul cu CONCATENATE?

Clickbait 🙂 dar pe langa asta, sunt cazuri cand Flash Fill se ineaca sau poate tu inca esti blocat(a) in anii 2000 si folosesti Office 2003. Atunci e bine sa ai un habar de CONCATENATE.

TEXTJOIN

Si pentru ca 2 metode pentru un lucru relativ simplu in Excel era putin, mai vin cu o metoda de a face “lipituri”, folosind TEXTJOIN. O functie foarte utila mai ales daca vrei sa creezi CSV-uri.

Sa nu uitam de &

Mai avem si a 4-a metoda, sa punem un & intre 2 celule. Vad ca am uitat sa vorbesc despre asta in video.

Overkill

Da, 4 metode pentru lipirea continutului a 2 celule, in engleza se numeste “overkill”, inca nu am gasit echivalentul in Romana, exagerare nu suna la fel de bine. Spune-mi tu in comentarii care ar fi un cuvant potrivit.

.

Daca ai ajuns pana aici cautand sectiunea de comentarii, sa stii ca aceasta nu exista :). Poti insa ca sa ne pui intrebari in partea de forum a site-ului, te asteptam acolo.