Salutare !
Am o problema si, te rog mult, spune-mi cum sa fac.
Am de facut asa:
1. Din fisierul 1, trebuie sa selectez un cod.
2. In fisierul 2, trebuie sa caut codul si dupa ce l-am gasit, trebuie sa coincida si suma corespunzatoare codului din fisierul 1. Suma e trecuta pe alta coloana, cu 4 randuri mai jos.
3. Apoi din fisierul 2, trebuie sa iau niste coduri, ce se regasesc (in general, caci sunt si exceptii) pe randul de deasupra capului de tabel, de fapt valorile de dupa anumite coduri (Ex: Obi11 Cate11.01) + nr de ordine care se gaseste in coloana A. (ex: 43)
4. Codurile si nr trebuie sa il trec in fisierul 1, sub codul selectat, cu fonturi rosii, in forma:
C.11 SC 11.01 P.43
unde
C=Obi, SC=Cate, P=nr de ordine
Am fisierele in pdf, dar cred ca pot face rost de ele si in xls.
As vrea sa adaug 2 poze că sa fie mai bine înțeleasă situația, dar nu am permisiunea
Buna Catalin
Apreciez ca ai lasat intrebarea si aici. Neavand fisierele in fata, pot sa iti dau doar directii mai generale legat de cum ai putea rezolva problema. Din punctul meu de vedere ar trebui sa le ai pe ambele in format Excel, e mai greu sa faci import din PDF in PPT, lucrurile sunt mai simple cand e din Excel in Excel.
Legat de pasul 1 si 2, aici cred ca ai nevoie de un SUMIF, vrei sa faci suma in fisierul 2 in functie de un cod din fisierul 1.
Legat de 3 si 4, aici imi e mai greu sa iti sugerez ceva. Ar trebui sa vad fisierele ca sa vedem ce putem sa facem. O functie de care vei avea nevoie insa pentru a ajunge la formatul dorit de tine este functia CONCAT / CONCATENATE.
Oricum ce ne scrii imi pare mai aproape de un mini-proiect de consultanta. Da-ne un semn daca ai un buget si pentru asta.