Sari la conținut

Filtrare in functie de culoare in Excel

  • Excel

Da, putem filtra in functie de culoare, cel putin de la Office 2007 incoace am testat si eu, la 2003 nu stiu. Da, putem intr-un tabel sa aratam doar celulele colorate in roz sau verde turbat.

Filtru culoare excel

Nu prea imi place mie ideea asta

Vreau sa va spun inca de la inceput ca nu recomand sa folosim culorile ca si un indicator intr-un tabel. Mai exact la asta ma refer:

Daca il punem cu verde inseamna ca acest client ne-a platit factura

Pe moment vei sti ce inseamna verdele, probabil ca peste 3 luni nu vei mai avea habar. Sunt destul de sigur ca nu iti vei face vreo legenda ca sa te ajute pe viitor.

Acestea fiind spuse

Sunt totusi cazuri in care filtrarea in functie de culoare poate fi utila, de asta eu zic ca merita sa stim cum se face.

Luam exemplul unui adevarat colos economic din Romania, SC BradulDeCraciunInExcel SRL, companie cu numarul fabulos de 3 clienti, vedeti mai jos care:

Filtru culoare excel

Administratorul firmei a folosit culori pentru a clasifica fiecare client, cei verzi sunt clienti noi care inca nu s-au copt, cei portocalii se apropie de maturitate si cei rosii tin cu Dinamo Bucuresti.

Omul nostru nu mai face fata la volumul de informatie al unui tabel cu 3 randuri si ar vrea sa poata filtra in functie de culoare.

Filtrare in functie de culoare

Se face asa:

Filtru culoare excel

Si gata, parca nu e cel mai complex lucru pe care l-ai facut in Excel pana acum nu? Daca ai facut un hobby pentru filtre, iti recomand sa citesti mai multe aici.

Sunt curios, ati folosit vreodata filtrarea in functie de culoare in Excel?

.

Daca ai ajuns pana aici cautand sectiunea de comentarii, sa stii ca aceasta nu exista :). Poti insa ca sa ne pui intrebari in partea de comunitate a site-ului, te asteptam acolo.