Sari la conținut

Elimina formulele in Excel

  • Radu Popa 

Cum putem sa eliminam formulele de pe o coloana (sau mai multe) in Excel? O intrebare foarte buna, la care poti vedea un raspuns in 15 secunde daca urmaresti video-ul de mai jos.

Exemplu

Un exemplu foarte bun pentru noi am gasit intr-un articol putin mai vechi despre VLOOKUP. Dupa cum puteti vedea mai jos, avem 2 tabele, valoarea din coloana de comenzi din primul tabelul 1 se ia automat din tabelul 2 folosind VLOOKUP. 

Elimina formule Excel 1

Daca as sterge sau muta tabelul 2, coloana de comenzi din tabelul 1 ar arata erori intr-o veselie din cauza formulei VLOOKUP. Cum vrem sa trimitem doar Tabelul 1 mai departe catre un coleg, e nevoie sa eliminam formulele din coloana Comenzi.

Solutie

Radu, e simplu, scriem pur si simplu peste formule.

Nu, nu vom scrie peste formule, suntem aproape totusi. Copiem coloana Comenzi si ii dam paste peste ea insasi, dupa care selectam sa pastreze doar valorile.

1. Copy

Elimina formule Excel 2

2. Dau PASTE peste ce am copiat si aleg sa pastreze doar valorile

Voi observa ca ne apar cateva optiuni de copiere sub forma unei mici iconite. Nu am reusit sa o prind in print screen-ul de mai jos pentru ca e mai sfioasa si nu ii plac pozele

Elimina formule Excel 3

Alternativa: PASTE Special

Daca nu aveti incredere in iconite care apar atunci cand dati paste, aveti si optiunea de PASTE SPECIAL pe care o gasiti in tab-ul Home in partea stanga. Dupa un click pe aceasta optiune vom vedea fereastra de mai jos.

Nu este extrem de greu sa ne dam seama ce optiune sa selectam.

Elimina formule Excel 4

Cam atat pentru astazi pentru ca ploua afara.


.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *