Sari la conținut

Diagrame in PowerPoint

Nu toate prezentarile sunt despre poze sau text. Cateodata vrei pur si simplu sa faci lucrurile mai clare desenand un proces. Cred ca ti-ai dat seama cam unde duce aceasta introducere, hai sa vorbim despre diagrame in PowerPoint, vezi video-ul de mai jos.

Diagrame in PowerPoint

PPT Master

Acest video este parte din PPT Master, un curs online despre PowerPoint. Vei gasi acolo multe resurse despre PowerPoint, prezentate pe 2 directii:

  1. Facilitati si optiuni: sunt multe butoane pe acolo, invatam sa apasam pe ele.
  2. Principii de design: pentru ca nu e suficient sa stim ce optiuni avem pentru a face prezentari reusite.

Shapes / Forme

Probabil ca suntem cei mai familiari cu acestea. Putem sa adaugam diverse dreptunghiuri, cercuri, etc si mai apoi sa le conectam intre ele pentru a ilustra un proces. 

Pe langa asta, pot si sa adaug text in interiorul unei forme / shape. Doar sa incapa si text acolo. 

Pe scurt, formele isi fac treaba, poti sa faci desene destul de complexe, insa te cam pun la munca si pot sa stoarca din tine urmele de energie ramase. 🙂

SmartArt

Facilitatea asta vine ca sa te ajute sa nu rupi mouse-ul in 2 de prea multe click-uri. Iti ofera niste modele predefinite, (si nu putine) de diagrame unde nu mai ai nevoie sa tragi linii si sa potrivesti lucruri. 

Drawings

Daca esti o fire mai artistica (clar nu e cazul meu), poti incerca si sa desenezi. 

 

In cazul meu

Recunosc ca folosesc destul de mult SmartArt. Motivul e simplu, sunt destul de lenes. Cand insa procesul pe care vreau sa il desenez e mai putin standard, trec pe „Shapes”. 

In timp ce lucram cu niste „Shapes” am realizat ca ar trebui sa inchid excelninja.ro si sa integrez continutul de acolo aici pe site. Ceea ce spun in video despre procesul in care cumperi un curs de pe site e inspirat din viata reala. 🙂

.


Ai o intrebare?

Te asteptam in comunitatea onLearn.