Sari la conținut

Curs online Smartsheet

  • Diverse

Zilele trecute am facut destul de mult research despre Smartsheet. Nu puteam sa tin lucrurile invatate doar pentru mine, asa ca am facut o centralizare sub forma unui mini-curs online, pe care il poti vedea aici.

Curs online gratuit?

Poate e mult sa spun curs online, as spune mai degraba ca e o colectie de video-uri (care nu sunt facute de mine). Cred ca cei de la Smartsheet fac o treaba foarte buna ca sa te ajute sa inveti repede sa le folosesti platforma.

Ce e Smartsheet?

As descrie aplicatia asta in felul urmator: daca MS Excel si MS Project ar face un copil, probabil ca s-ar numi Smartsheet. 🙂

Setup

Dupa ce creem un sheet nou, de aici incepem, zona de setup.

Randuri si ierarhie

Dupa ce am definit coloanele, vom incepe sa introducem informatii sub forma de randuri. Aici poti vedea cateva lucruri importante despre cum poti sa lucrezi cel mai bine cu acestea.

Formule

Iti spuneam mai sus ca Smartsheet seamana putin si cu Excel-ul. Asemanarea asta nu tine doar de design, o vedem si cand vine vorba despre formule.

Resurse

Pana in momentul publicarii acestui articol resursele in Smartsheet inseamna persoane si cam atat. Inca nu avem alte tipuri de resurse ca si in MS Project.

Rapoarte

Pornind de la unul sau mai multe sheet-uri, putem genera si rapoarte care sa ne ajute sa vedem lucrurile mai clar, fara a mai fi nevoie sa deschidem fiecare sheet in parte.

Dashboards

Cateodata am vrea sa aducem laolalta mai multe rapoarte, impreuna cu numere si grafice. Putem face asta folosind un dashboard (nu m-am incumetat sa traduc termenul asta). 🙂

Workflows

Daca vrei ca smartsheet sa anunte toate persoanele care au acces intr-un sheet ca ai adaugat un rand nou, se poate. Acesta e doar un exemplu simplu, poti face lucruri mult mai complexe, inclusiv fluxuri de aprobare, totul automatizat.

Sharing

Smartsheet e o aplicatie web, toate lucrurile de mai sus se intampla in “cloud” asta facand sharing-ul foarte facil.