Sari la conținut

Mini-curs online Power BI (gratuit)


Am publicat initial acest articol pentru a prezenta viziunea mea pentru un curs online despre Power BI. A fost un articol in care am prezentat o structura, idei si cam atat. Acum ca acest curs nu mai e doar o idee, am zis ca ar merita un update, ca sa vezi ce a iesit.

curs online Power BI

Curs online Power BI

Power BI, urmatorul nivel in raportare este un curs online despre Power BI. Incepem de la 0, invatam sa aducem date in Power BI, ce este data model si cum se fac legaturi, ce sunt masurile si coloanele calculate dar si care sunt cele mai folosite vizualizari.

Poti vedea o parte din continut gratuit aici, sau in acest playlist de pe YouTube.


Introducere in Power BI

Hai sa incepem cu un raspuns la intrebarea: „ce e Power BI?”

E o aplicatie de „business analytics” care duce la nivelul 10 analiza simpla pe care o faceai cu un Pivot in Excel. Poate sa preia date din surse diverse, poate sa faca legaturi intre tabele, calcule si apoi sa iti deseneze niste dashboard-uri foarte „smechere”.

Vezi abc-urile in video-ul de mai jos:


Import de date

Nu doar poti aduce date in aplicatia asta, dar le si poti transforma la import. Ai randuri libere lasate aiurea, e gresita formatarea, vrei sa faci si unele calcule? Nici o problema, o poti face asta direct la import, fara sa fie nevoie sa modifici sursa.

Poti face chiar si import date dintr-un folder facand si centralizare:


Legaturi intre tabele

De multe ori datele noastre nu se afla intr-un singur tabel. In video-ul de mai jos poti vedea ce inseamna legaturi intre tabele, de ce si apoi cum le creem.


Calcule

Nu putea sa lipseasca in acest curs despre Power BI partea de calcule. La fel cum putem in Excel sa facem atat calcule in tabelele care contin datele dar si in Pivot, tot asa putem si in Power BI.


Elemente vizuale

Daca pana acum am vorbit despre lucrurile care se intampla sub suprafata apei, elementele vizuale sunt lucrurile care se vad. In video-ul de mai jos am facut un demo al unui element vizual mai interesant, harti.

Si hai sa punem si o palnie daca tot suntem aici.


Restul in „Power BI – urmatorul nivel in raportare”

Radu, ar mai trebui sa stiu si altceva despre Power BI?

Video-urile de mai sus sunt doar o mica parte dintr-un nou cursul online Power BI. Pe langa mai mult continut, vei gasi acolo si fisiere pe care sa poti testa, mini proiecte dar si un forum unde putem discuta intrebarile care apar.


.

12 comentarii la „Mini-curs online Power BI (gratuit)”

 1. Buna, Radu!

  Te felicit si pentru acest articol. Sincer, eu invat BI de pe YouTube in engleza a caci nu gasesc mimic in romana. ( cu tot cu power query/data model). ” In sfarsit si la noi” ???? Sa ai mult spor!

 2. Ma bucur sa constat ca tentativa de introducere in Power Bi se va materializa in curand intr-un curs online. Pe langa cele prezentate in cuprinsul cursului de mai sus, m-ar interesa abordarea Power BI cloud: import de date  / publicarea datelor în Sharepoint, utilizarea Power BI Mobile. Succes!

 3. E sfarsit de Octombrie :P.. deci zilele astea ar trebui sa ne asteptam sa ne anunti referitor la finalizarea cursului.. la cat de folositoare mi-au fost deja articolele tale, sunt sigura ca-mi va face viata la birou mult mai usoara cursul 😀 .. spor.. si da-ne de stire

 4. Da, asa e, suntem deja la final de Octombrie. As vrea sa spun ca e gata, dar … din pacate din Septembrie am fost in curs aproape zilnic. Revin cu noutati cand mai fac progrese.

 5. Mai bine ti-ai face o fundatie, sa ii inveti si pe copii, caci ce invata ei pe la TIC……Cu drag am vira catre tine 2%, poate i-am convinge si unii sa dea din profit.
  Bine structurate cursurile si cu prezenta ta , cred ca proiectul ar fi un succes.
  Tine-ma la curent daca se intampla

 6. Buna,
  Ai facut o treaba excelenta cu celelalte cursuri, asa ca, abia astept sa ma familiarizezi si cu Power BI, care sigur imi va fi de ajutor in activitatea mea.
  Spor la inregistrat/editat/incarcat sesiuni pe onlearn.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *