Sari la conținut

Compara 2 tabele cu ajutorul VLOOKUP #Video

  • Excel

Cum procedezi cand trebuie sa compari 2 liste cu muulte randuri pentru a le vedea pe cele eliminate sau adaugate. E simplu, nu? iei fiecare rand in parte si, la un tabel de 1000, esti gata in aproximativ 3 ore. Nu, nu asa, scroll mai jos.

Compara 2 tabele vlookup

Nu am timp

Nu stiu foarte multe persoane care sa se planga ca au prea mult timp liber si prea putin de lucru. Suntem ocupati, poate prea ocupati, iar ideea de a sta 3 ore sa compari 2 tabele e ciudata.

Functia VLOOKUP

Daca ai fost la vreun curs de Excel tinut de mine, probabil ca stii cat de mult ridic in slavi aceasta functie. De data asta vom folosi VLOOKUP pentru a compara tabele, ne folosim mai exact de eroarea generata de aceasta functie.

Daca nu stii ce face vlookup, poti afla mai multe aici.

Video

Gata cu introducerea, daca vrei sa vezi un mod simplu de a compara 2 tabele folosind VLOOKUP, te invit sa urmaresti acest video.

Video-ul cu numar 34 de pe canalul de YouTube, sper sa depasesc 100.000 de vizualizari pana la finalul anului, nu mai e chiar atat de mult pana acolo.

Download

Daca vrei sa incerci si tu, aici poti descarca fisierul pe care am lucrat eu.

Vrei sa fii mai ninja cu formulele

Am un eBook pentru tine, Arsenal de ExcelNinja se numeste, afla mai multe aici.

Alte moduri?

Nu cred ca metoda folosita de mine e neaparat singura, sau poate chiar nici cea mai usoara. Ai alte idei, spune-mi si mie in sectiunea de comentarii.

.

Daca ai ajuns pana aici cautand sectiunea de comentarii, sa stii ca aceasta nu exista :). Poti insa ca sa ne pui intrebari in partea de forum a site-ului, te asteptam acolo.

Comentariile sunt închise.