Sari la conținut

Centralizare tabele Excel – functia VSTACK


Cum poti centraliza usor date din tabele diferite in Excel? Aceasta e o intrebare pe care am primit-o de mai multe ori, si, care acum are un raspuns foarte usor: functia VSTACK. 

Centralizare tabele Excel

Vezi un demo foarte scurt in video-ul de mai jos. 

Copy / Paste

Da, stiu ca poti face si un copy paste, dar nu pare foarte interesant sa faci asta de fiecare data cand apare un rand nou intr-unul dintre tabele.

Functia VSTACK

Sintaxa pentru aceasta functie e super simpla, rivalizeaza cu SUM. 🙂

=VSTACK(array1,[array2],...)

Da, tot ce trebuie sa faci este sa pui intre paranteze tabelele, si gata, fara alte batai de cap. 

Functia HSTACK

VSTACK are si o sora (sau frate, inca nu mi-e sigur) in functia HSTACK, care face cam acelasi lucru. Singura diferenta e ca in loc sa iti puna tabelele unul langa altul, ti le pune alaturat. 

Disponibile in Office365

O singura mentiune, s-ar putea sa nu ai aceste 2 functii, cel putin nu inca. Sunt disponibile doar in Office365, varianta de Office pe baza de abonament. Cand public acest articol vad ca sunt disponibile doar pe Windows, nu si pe MacOS. Nah, iar am facut reclama la Office fara sa castig nimic. 🙂

Centralizare tabele cu Power Query

Am crezut ca am mai scris despre asta pe blog, dar posibil sa fi sters din greseala articolul, se mai intampla sa ma joc aiurea cu butoanele. Putem centraliza date si folosind Power Query. E insa muult mai complicat decat cu functia VSTACK.

Sa nu zici ca nu te-am avertizat. 🙂

Vrei sa inveti Excel?

Daca ai ajuns la aceasta pagina, sanse mari ca raspunsul sa fie da. Poti face asta urmarind articole despre Excel de pe acest site, canalul de YouTube dar si prin cursuri online unde invatarea e mai bine structurata.


.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *